Novinky z nakladatelství Portál

  • 29. 11. 2020
Novinky z nakladatelství Portál

Něco pro učitela, proti úzkosti i pro pohodu od nakladatelství Portál.

Jung, Carl Gustav
Psychologické typy
Překlad: Plocek, Karel; Babka, Petr
Nejobecněji přijímaným Jungovým objevem vůbec se stal jeho popis introvertního a extravertního zaměření. V této knize najdete, jak jej vystihuje i z historického pohledu (s introverzí spojuje např. osobnost Alfreda Adlera, s extraverzí zase Sigmunda Freuda). Vedle toho popisuje čtyři možné funkce vědomí – myšlení jako opak cítění a smyslové vnímání, jehož opakem je intuice.
Carl Gustav Jung (1875–1961) byl švýcarský psychiatr, psychoterapeut, všestranně originální myslitel a zakladatel analytické psychologie. Zabýval se lidskou psychickou v širokých souvislostech mytologie, filozofie, religionistiky a umění. V Portále vyšla jeho Červená kniha (2010, čtenářská edice 2013), Vybrané spisy C. G. Junga (2014), Vzpomínky, sny, myšlenky C. G. Junga (2015), Rozhovory s C. G. Jungem (2015), Člověk a jeho symboly (2017) a Aspekty mužství (2017).
brož., 680 str., 799 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Aspekty mužství , Vybrané spisy C. G. Junga , Psychopatologie všedního života

Winston, Sally M.; Seif, Martin N.
Brouci v hlavě
Jak se zbavit vtíravých myšlenek
Překlad: Koupilová, Marcela
Nejste tím, co se vám honí hlavou! V této knize vám dva experti na zvládání úzkostí nabízejí dovednosti založené na kognitivně-behaviorální terapii, které vám pomohou odpoutat se od rušivých myšlenek, překonat zahanbení, které s sebou takové myšlenky nesou, a snížit vaši úzkost.
Sally M. Winston, PsyD, založila a spoluřídila Institut pro úzkostné a stresové poruchy v Marylandu v Towsonu, MD. Zastávala významnou roli v Clinical Advisory Board of the Anxiety and Depression Association of America (ADAA), a získala její prestižní cenu Jerilyn Ross Clinician Advocate. Působí jako vedoucí lékařka a desítky let pořádá workshopy pro terapeuty.
brož., 216 str., 349 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Emoce pod kontrolou , Nenechte se vyrušit , Na vnitřní vlně

Hašplová, Jana
Masáže dětí a kojenců
Nové, přepracované vydání
Klasická kniha o dětských masážích, která změnila život desetitisícům dětí a jejich rodičů, vychází v novém, přepracovaném vydání s krásnými novými fotografiemi. Názorné a přehledné uvedení do techniky masáží dětí a kojenců je určeno především rodičům, poslouží ale i pediatrům, v mateřských centrech, neonatologických odděleních či ve výukových kurzech. Vedle teoretického uvedení do problematiky masáží, významu doteku pro komunikaci s dítětem i pro jeho celkový rozvoj a seznámení s použitím celé řady aromatických olejů se čtenáři seznámí s řadou masážních technik pro všechny situace, které provázejí první roky života dítěte. Díky názorným fotografiím není těžké si je osvojit a díky zasvěcenému textu člověk porozumí smyslu prováděných úkonů.
Mgr. Jana Hašplová, vystudoval pedagogiku a institut aromaterapie. Masážím dětí se věnuje víc než 20 let.
váz., 136 str., 349 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Mateřský koučink , Mateřství se mi stalo pastí , Když děti často stůňou

Breaux, Annette; Whitaker, Todd
Rychlá pomoc pro učitele
60 řešení náročných situací
Překlad: Antonínová, Hana
Učitelé dennodenně řeší náročné situace. Ať už je to žák, který usnul či naopak šaškuje, či stále negativní kolega – pro (nejen začínajícího) učitele to představuje zátěž. Zkušení autoři popisují 60 takových situací v pěti oblastech: výzvy při práci se žáky, výzvy při práci s dospělými (rodiči a kolegy), výzvy při řízení třídy, výzvy při samotné výuce a profesní výzvy.
Annette Breaux je přední mluvčí současných trendů ve vzdělávání.
Prof. Todd Whitaker vyučuje učitelský leadership na University of Missouri. Celý život se zabývá zkvalitňováním učitelské efektivity.
brož., 168 str., 349 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Učitelské vyhoření , Na naší škole nám záleží , Motivační rozhovory ve škole