Novinky z nakladatelství Portál

  • 15. 01. 2020
Novinky z nakladatelství Portál

Přinášíme informaci o nových knižních titulech.

Bílková, Jana
Posilování mentální kondice
365 úkolů na celý rok
Pokračování úspěšných tréninků mentální kondice na každý den v roce přináší opět osvědčená, a přesto neotřelá cvičení, při nichž si bez jakýchkoli pomůcek může každý potrénovat mozkové závity.
PhDr. Mgr. Mgr. Mgr. Jana Bílková, Ph.D., je psycholožka, překladatelka a tlumočnice. Učí na univerzitách a akademiích třetího věku, vede přednášky v knihovnách a v aktivizačních programech pro seniory. V Portále vydala úspěšné knihy Trénink mentální kondice (2017) a Cvičení mentální kondice (2018).
brož., 144 str., 225 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Cvičení mentální kondice , Trénink mentální kondice , Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti

McKay, Matthew; Wood, Jeffrey C.; Brantley, Jeffrey
Emoce pod kontrolou
Překlad: Antonínová, Hana
Kniha představuje praktická cvičení, která pomohou čtenáři osvojit si dovednost všímavosti (mindfulness), účinně se orientovat v mezilidských vztazích, regulovat své emoce a tolerovat stres. Autoři staví na základech dialekticko-behaviorální terapie (DBT), jejíž účinnost byla prokázána při léčbě duševních poruch a potíží, zejména těch charakterizovaných neschopností zvládat své emoce.
Matthew McKay je americký profesor psychologie na Wright Institute v Berkeley. Je spoluautorem knihy The Revelation and Stres Reduction Workbook, Thoughts and Feelings, Messages a Self-Esteem.
Jeffrey C. Wood je americký KBT terapeut se specializací na léčbu deprese, úzksoti a traumatu. Je autorem knihy Getting Help
Jeffrey Brantley je americký psychiatr a terapeut, ředitel Mindfulness-Based Stress Reduction Program na Duke University. Je autorem knihy Calming Your Anxious Mind.
brož., 264 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Nenásilná komunikace , Mindfulness pro každý den , Řekni to jinak

Rubin, Gretchen
Pořádek v pokoji, pokoj v duši
Udělejte si místo pro štěstí
Překlad: Fafejta, Ondřej
Žijeme v době, kdy si můžeme dovolit vlastnit hodně věcí. Čím více věcí, tím snáze vzniká nepořádek. Přestáváme rozlišovat hodnotné od nehodnotného.
Gretchen Rubin původně vystudovala práva, ale později dala průchod své lásce ke knihách a psaní. Je autorkou řady knih, ve kterých se zabývá otázkou, jak žít lepší a šťastnější život. Z nich asi nejslavnější je Projekt štěstí (česky 2011).
váz., 224 str., 269 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Malý princ v nás , Tesař , Všechno dobré je k něčemu zlé

Ediční plán nakladatelství Portál najdete zde.