Nové knihy

  • 13. 02. 2020
Nové knihy

Přinášíme informace o nových titulech nakladatelství Portál.

Šnajdrová, Lenka
Léčivý rodokmen
Jak prababičky ovlivňují náš život
Některá vaše trápení a starosti mají své kořeny v dobách, kdy jste se ještě nenarodili. Tato kniha se zaměřuje právě na ně – může proto nabídnout mnohem víc než obyčejný rodokmen sestavený z údajů na matrikách. Pomůže vám, abyste sami prozkoumali osudy svých předků a především vyhledali oblasti, které mohou ovlivňovat vaše životy.
Mgr. Lenka Šnajdrová vystudovala jednooborovou psychologii na FF MU v Brně. Poté pracovala jako klinická psycholožka a psychoterapeutka v nemocničních ambulancích. Absolvovala psychoterapeutický výcvik v analytické psychologii. V současné době je na rodičovské dovolené. V Portále vyšla její kniha Psychoterapie našich prababiček (2018).
brož., 192 str., 265 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Tajemství předků , Psychoterapie našich prababiček , Nikdy není pozdě na šťastné dětství

Kast, Verena
Stín v nás
Podvratná životní síla
Ten, kdo si neuvědomuje vlastní stín, ho často promítá na druhé – třeba na cizince. Integrovat vlastní stín znamená překonat úzkost a paradoxně jí odebrat sílu. Znamená to přijmout vlastní životnost, stát se realističtějším a méně narcistickým. Verena Kast existenci stínu dokládá na mýtech, pohádkách i příkladech z terapie či z každodenního života.
Verena Kast vystudovala filozofii a psychologii, působí jako analytička ve švýcarském St. Gallenu a přednáší na institutu C. G. Junga v Curychu. Do roku 1998 byla předsedkyní Mezinárodní společnosti pro analytickou psychologii. Je autorkou řady knižních titulů. V nakladatelství Portál vyšly její knihy Imaginace jako prostor setkání s nevědomím (1999), Krize a tvořivý přístup k ní (2000), Dynamika symbolů (2000), Otcové–dcery, matky–synové (2004), Hněv a jeho smysl (2010), Touha po druhém (2011), Úzkost a její smysl (2012), Sny (2013), Truchlení (2015), Závist, žárlivost a jejich smysl (2016).
brož., 144 str., 289 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Hněv a jeho smysl , Úzkost a její smysl , Závist, žárlivost a jejich smysl