Nové knihy

  • 30. 08. 2019
Nové knihy

Přinášíme informaci o knižních novinkách nakladatelství Portál.

Springer, Nathalie; Wilhelm, Catharina
Tak takhle ne!
Úspěšná sebeobrana proti manipulaci
Překlad: Weberová, Michaela
Všichni to známe – velkohubí kolegové, arogantní šéfové, obtížní zákazníci a vzpurní podřízení nás někdy dokážou pořádně rozhodit. Právě konfrontace s těmi problematickými obzvlášť dobře utkví v paměti. Není však nijak obtížné zbavit se v těchto situacích strachu a ochromení, získat zpět ztracenou schopnost jednat, a navíc začít respektovat svou potlačovanou citlivost a uctít ji.
Nathalie Springer je germanistka a novinářka. Má desetiletou praxi v koučování podnikatelů a vedoucích pracovníků.
Catharina Wilhelm vystudovala medicínu a působí v oblasti PR jako koučka a vedoucí lekcí čchi-kungu. Má téměř pětadvacetiletou zkušenost z mezinárodních PR a mediálních agentur.
brož., 216 str., 349 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Nenásilná komunikace a moc , Řekni to jinak , Manipulativní rodiče

Schmale-Riedel, Almut
Rozhněvaná žena
Objevte potenciál uvolněné energie
Překlad: Zoubková, Jana
Ženy mají sklon v sobě pocity hněvu potlačovat a fungovat v roli usmiřovatelky, což s sebou může nést řadu nepříjemných symptomů, vyvolaných vytěsněnými pocity. Trpí místo hněvu pocity smutku, agresivními fantaziemi, zahořklostí, pocity viny nebo psychosomatizováním hněvu. Kniha nabízí mnoho užitečných technik o tom, jak získat k hněvu přístup a jak s ním konstruktivně nakládat.
Almut Schmale-Riedel je pedagožka, psychoterapeutka a psycholožka (transakční analýza), koučka EASC a lektorka rodinných konstelací. Dále se věnuje gestalt terapii, terapii traumatu, integrativní psychoterapii a energetické psychoterapii a často vystupuje na mezinárodních psychoterapeutických kongresech.
brož., 168 str., 269 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Jak na pasivní agresi , Na vnitřní vlně , Sebekoučink pro ženy

Kasza, Keiko
Máma pro Papíka
Překlad: Fafejta, Ondřej
Ilustrace: Kasza, Keiko
Malý papoušek Papík nemá maminku, a tak se ji vydává hledat. Na své cestě potkává paní Žirafovou, paní Tučňákovou a paní Mrožovou. Žádná z nich se mu ale nepodobá natolik, aby mohla být jeho maminkou. Jenže pak Papík natrefí na paní Medvědovou a ta se na problém podívá úplně jinak.
Keiko Kasza se narodila v Japonsku v obyčejné rodině. Jak říká, jediná neobvyklá věc, kterou udělala, bylo, že odešla na vysokou školu do Spojených států. Zde založila rodinu, vystudovala grafický design a napsala několik oceňovaných dětských knížek.
váz., 40 str., 199 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: O myšce, která se nebála , O kouzelném semínku , Hravé básničky pro kluky a holčičky