Nové knihy

  • 30. 08. 2018
Nové knihy

Přinášíme nabídku nových knih z nakladatelství Portál.

Stoelen Due, Mattias
Pečujte o svůj vztah
Překlad: Kliková, Markéta
Cesta k pozitivní změně partnerského vztahu nepřináší žádný zázračný návod na štěstí, ale pracuje s tím, co má dvojice stále ještě k dispozici a může to změnit. Velmi jemná, citlivá a čtivá příručka doplněná motivačními otázkami vychází z předpokladu, že lidé nejsou jen hříčkami vnějších okolností a instinktů. Chtějí-li si udržet dlouhodobý vztah, je třeba k němu přistupovat zodpovědně, vyvolávat změny a dosažené cíle normalizovat a zvnitřnit. Autor poskytuje cenné rady, jak rozpadu vztahů předcházet, nikoli řešit teprve jeho následky: Zjistěte, co můžete udělat sami. Buďte dobrým přítelem. Zaměřte se na to dobré. Mluvte o problémech. Chápejte svého partnera. Vyprávějte o sobě. Dotýkejte se navzájem. Berte v úvahu vnější vlivy.
Mattias Stølen Due je psycholog a ředitel dánského Centra pro rozvoj rodiny. Zaměřuje se na práci s posilováním pohody a štěstí v rodině. Pořádá kurzy pro páry, věnuje se párové terapii a školí odborníky.
brož., 176 s., 325 Kč
Vyjde také jako e-kniha.
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Jak přežít nevěru, Budu vůbec někdy dost dobrá? a Zůstat spolu, nebo se rozejít?

Mazánková, Martina
Inkluze v mateřské škole
S postupnou proměnou vzdělávání se i v mateřských školách čím dál častěji setkáváme s dětmi s postižením. Jejich rodiče stojí o to, aby se děti vzdělávaly spolu se svými zdravými vrstevníky, a v řadě případů inkluze a integrace dětí s handicapem probíhá úspěšně. Tato kniha je průvodcem pro pedagogy, kteří by rádi do mateřské školy přijali dítě s postižením, ale nevědí si s tím úplně rady, a užitečná je i pro ty, kdo už se integraci věnují. Autorka v ní nabízí řadu příkladů z praxe a na jejich základě formuluje doporučení pro učitele.
Mgr. Martina Mazánková je speciální pedagožka, poradkyně rané péče, konzultantka pro zavádění AAK u osob se zdravotním postižením.
brož., 120 s., 249 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Pedagogická diagnostika v MŠ, Komunikace v problémových situacích a Školní zralost a připravenost.

Shapiro, Rami
Umění milující laskavosti
Překlad: Kittová, Monika
Neortodoxní a mnoha duchovním tradicím otevřený rabín Rami Shapiro přijímá původně buddhistický koncept milující laskavosti a spojuje ho s podněty dalších spiritualit. Milující laskavost nachází v charakteristice židovského Boha a v jeho atributech, jak je dále rozvíjí judaismus, ale i křesťanství, islám a další. Shapiro probírá třináct biblických atributů Boží milující laskavosti jako rámec pro kultivaci dobrého života každého člověka, který je volán k tomu, být Bohu podobný. Vede tak člověka k objevení zdrojů jeho vlastní důstojnosti, velkorysosti, laskavosti a dobroty. Každý může rozšířit své srdce, když:
– je laskavý skrze soucitnou upřímnost
– dělá si v srdci místo pro realitu
– rozpoznává Boží projevy
– obejme paradox nevědění
– je přítomný v daném okamžiku aj.
Rami M. Shapiro, známý jako „Rabbi Rami“, je oceňovaný autor, učitel a přednášející, představitel liberálního judaismu se zájmem o současné spirituality.
brož., 184 s., 299 Kč
Vyjde také jako e-kniha.
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Aby měl život smysl, Exotem na této zemi a Život není náhoda.

Ress, Radim; Riechers, Alexander
Dialog s nevědomím
Metoda voice dialogue manželů Stoneových vznikla před více než 40 lety. Autoři knihy Dialog s nevědomím představují moderní pojetí této metody a vracejí se přitom k myšlenkovému dědictví C. G. Junga. Ukazují, jak se nevědomí zobrazuje v podobě vnitřních postav, jež jsou předlohou pro vzorec lidského osudu. Lidská duše funguje jako dialog těchto hlasů, které jsou uspořádány podle skryté hierarchie moci a skrze dialog se také stávají vědomými. Tak můžeme nacházet jejich rysy, rozpory a nutkání, a tím přímo zakoušet nevědomé komplexy, avšak zároveň ke svému nevědomí začít zaujímat svobodný vztah. Popis metody je doplněn řadou kazuistik.
Radim Ress pracuje se systemickými konstelacemi, voice dialogue, eye movement integration, NLP. Metodu voice dialogue spojuje s prací na vícegeneračních traumatech, čímž vytváří integrovanou metodu, která rozšiřuje dosah obou původních metod. Dlouhá léta žil v Rakousku, nyní působí v České republice.
Alexander Riechers má v Mnichově praxi jako kouč a poradce. Jeho hlavní oblastí zájmu je osobnostní rozvoj manažerů. Práce s nevědomím včetně metody voice dialogue je pro něj trvalou součástí seberozvojové práce jeho klientů.
brož., 144 s., 269 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Obejměte svého vnitřního kritika, Krátká dynamická psychoterapie a Hra v terapii.