Nové knihy

  • 15. 09. 2017
Nové knihy
Přinášíme nabídku nových knih z produkce nakladatelství Portál

Orel, Miroslav
A co řeknete teď, doktore?
Kniha volně navazuje na již vydaný titul Na Freuda já nemám čas, doktore. Ve stejném duchu seznamuje s dalšími duševními poruchami a stavy. Každá duševní nemoc je vždy uvedena ilustrativním příběhem, který názorně demonstruje, jak daná porucha může vypadat, jaké může mít projevy a znaky. Poté následuje čtenářsky přístupný komentář shrnující hlavní znaky dané duševní nemoci, stavu nebo psychologického jevu (např. hypnózy) a doporučený postup k řešení. V další části je ukázáno, jak se příběh vyvíjel dál. Knihou opět provází postava doktora Portsteina
Autor v knize usiluje o co nejzajímavější a nejilustrativnější podání tématu se zachováním odbornosti. Cílem je opět zpřístupnit zajímavou a složitou oblast duševních nemocí a přispět tím k rozšíření poznání duševní nemoci a stavů.
MUDr. Miroslav Orel, Ph.D., je lékař, psycholog a vysokoškolský pedagog. V Portále vyšla jeho kniha Na Freuda já nemám čas, doktore. Je spoluautorem několika knih vydaných v nakladatelství Grada a spolupracuje s časopisem Psychologie dnes.
brož., 176 s., 249 Kč
Vyjde také jako e-kniha.
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Na Freuda já nemám čas, doktore.

 

Bělohlávková, Lucie
Jak přežít, když se často bojím
Ilustrace: Drobný, Libor
Naše nálada se neustále mění. Je to, jako když se houpeme na houpačce. Jednou jsme dole, jednou nahoře, někdy se stane, že z houpačky dokonce i spadneme. Nikdo z nás není neustále naprosto šťastný. Každý si někdy prochází různými starostmi a obavami, např. když je někdo z naší rodiny nemocný, máme o něj strach. Někdy se stane, že nás ale strach a úzkosti úplně pohltí. Bojíme se trapasu, máme strach, že se s námi druzí nebudou bavit, a nevíme si s tím rady. Také se ti to stává? A chceš s tím něco udělat? Kniha Jak přežít, když se často bojím, ti pomůže pochopit, že podobně jako ty se občas cítí každý a že jeden trapas, a dokonce ani dva nebo pět, nic tak hrozného neznamená. Naučíš se, jak pracovat s otravnými myšlenkami, které se ti honí hlavou, a také najít cestu ven z bludného kruhu podceňování a nedůvěry v sebe sama. Zkus to, stojí to za to.
PhDr. Lucie Bělohlávková je psychoterapeutka působící v Psychoterapeutickém centru Řipská. Specializuje se především na problémy spojené s úzkostnými stavy.
brož., 120 s., 199 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Jak přežít, když nemám kamarády, Jak přežít šikanování a Jak přežít s poruchami učení.

 

Šimková, Janette
Žijte své lepší já
Překlad: Hubáčková, Tereza
To, jak uvažujeme o svých zvyklostech, postojích a reakcích, má zásadní vliv na to, jak se cítíme a jednáme. Je v nás mnohem více kvalit, než dáváme lidem najevo. A přitom to chce tak málo – pohlídat to nejlepší v sobě a plně to využít ve svůj prospěch.
Máte před sebou výsledek příběhů, které si životní koučka Janette Šimková vyslechla za devět let praxe a přetavila je do 50 zamyšlení. V knize se dozvíte, jak si vytvořit jedinečný osobní příběh a vyrůst; jak ze sebe samých namalovat zářivý obraz; jak opustit zónu komfortu a jít dál; jak si ušít život na míru a přitom si vytvářet obohacující vztahy… Jednotlivá zamyšlení jsou zpracována samostatně, takže je můžete číst podle toho, jaké vás právě osloví. Knihu lze využít jako pomůcku pro pravidelnou sebereflexi nebo jako vodítko pro osobní rozvoj.
Mgr. Janette Šimková je průkopnicí life koučingu na Slovensku s devítiletou praxí a více než 2200 odkoučovanými hodinami. Je autorkou úspěšného blogu, vystupuje také jako řečnice a spolupracuje s médií.
brož., 168 s., 249 Kč
Vyjde také jako e-kniha.
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Stres v práci a v životě a Přecitlivělost není slabost.