NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÉ FIRMY A NEZISKOVKY NA OCENĚNÍ

  • 24. 10. 2015
NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÉ FIRMY A NEZISKOVKY NA OCENĚNÍ
Již popáté budou v Pardubickém kraji za své záslužné činnosti vyznamenáni dobrovolníci, neziskové organizace a společensky odpovědné firmy. Aktuálně probíhá jejich nominace na ocenění, do níž se může zapojit i široká veřejnost. Nominovat je možné do 30. října. Galavečer oceňování dobrovolníků poté proběhne 30. listopadu v Pardubicích.

 

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o. s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

 

 

NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, SPOLEČENSKY ODPOVĚDNÉ FIRMY A

NEZISKOVKY NA OCENĚNÍ

Pardubice – 22. 10. 2015

Již popáté budou v Pardubickém kraji za své záslužné činnosti vyznamenáni dobrovolníci, neziskové organizace a společensky odpovědné firmy. Aktuálně probíhá jejich nominace na ocenění, do níž se může zapojit i široká veřejnost. Nominovat je možné do 30. října. Galavečer oceňování dobrovolníků poté proběhne 30. listopadu v Pardubicích.

Pořadatelem celé události je Koalice nevládek Pardubicka, která na oceňování spolupracuje s Pardubickým krajem, Europe Direct Pardubice a organizací Rytmus Východní Čechy, o.p.s. Oceňování proběhne ve třech samostatných kategoriích – dobrovolník, nezisková organizace, společensky odpovědná firma. Nominovat je možné prostřednictvím online formulářů na internetových stránkách www.nevladky.cz. Druhou formou nominace je vyplnění klasického papírového formuláře, ten je ke stažení na stejném webu a po vyplnění je nutné jej zaslat na adresu Koalice nevládek Pardubicka, Klášterní 54, 530 02, Pardubice. Obálku označte heslem „NOMINACE”.

Záštitu nad oceňováním převzala Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR. „Galavečer oceňování dobrovolníků, společensky odpovědných firem a neziskových organizací je naším vyjádřením díku všem, kteří nezištně pracují pro druhé ať už jako dobrovolníci pomáhající všude a všem kde je potřeba nebo osvícené firmy, které zaměstnávají handicapované, poskytují dary veřejně prospěšným organizacím nebo se účastní Burzy filantropie. Je však důležité ocenit i práci neziskových organizací, málokdo si totiž uvědomuje jejich přínos v pomoci potřebným a rozvoji společenského života,“ říká senátorka Horská, která je zároveň i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

Akci zaštiťuje také Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor, který zároveň i pravidelně jmenuje komisi, jenž o ocenění rozhoduje. „V kategorii dobrovolníků vybereme 10 oceněných a dále také 5 společensky odpovědných firem a 5 neziskových organizací roku 2015 v Pardubickém kraji. Ti všichni si přímo na galavečeru převezmou ocenění z dílny CEDR, o.p.s. Zároveň chceme poděkovat všem, kteří myslí na druhé a pomáhají zlepšovat náš svět, proto si na podiu poděkování ve formě děkovného listu převezmou všichni nominovaní,“ vysvětluje radní Pardubického kraje Pavel Šotola.

Ve zmíněné komisi, která vybere oceněné, zasednou kromě radního Pavla Šotoly i zástupci Koalice nevládek Pardubicka, Pardubického deníku, Českého rozhlasu Pardubice, Krajské hospodářské komory, Europe Direct, Rytmus Východní Čechy a firemního sektoru.

Využijme proto této výjimečné příležitosti a vyjádřeme nominací poděkování všem, o nichž víme, že jim společenská angažovanost pro dobrou věc a pomoc druhým, není cizí. Do uzavření nominace 30. října zbývá ještě několik málo dní.