NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, NEZISKOVKY A FIRMY

  • 24. 10. 2016
NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, NEZISKOVKY A FIRMY
Své doporučení na ocenění zasílejte do 30. října 2016 prostřednictvím online formuláře na webu www.nevladky.cz.

NOMINUJTE DOBROVOLNÍKY, NEZISKOVKY A FIRMY – JEJICH PRÁCE MĚNÍ SPOLEČNOST
Pardubice – 19. října 2016
I tento rok se můžete těšit na Galavečer oceňování dobrovolníků, společensky odpovědných firem neziskových organizací v Pardubickém kraji. Akce se bude konat 28. listopadu v kongresovém centru Paláce Pardubice. Své doporučení na ocenění zasílejte do 30. října 2016 prostřednictvím online formuláře na webu www.nevladky.cz. Galavečer pořádá Koalice nevládek Pardubicka (KONEP) ve spolupráci s Pardubickým krajem, Europe Direct Pardubice a Rytmus Východní Čechy.
„Již šestým rokem můžete nominovat dobrovolníky a organizace z Pardubického kraje, které Vám pomáhají nebo kterým byste chtěli za jejich práci poděkovat. Každá nominace bude oceněna pamětním listem,“ nechal se slyšet Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. Ocenění je rozděleno do tří samostatných kategorií. Nominovat můžete v kategorii dobrovolník, společensky odpovědná firma nebo nestátní nezisková organizace. „Deset počinů z kategorie dobrovolník a společensky odpovědná firma a pět z kategorie nestátní nezisková organizace obdrží ocenění „Srdce na dlani,“ dodal Šotola.
„Cílem akce je vyzdvihnout a hlavně ocenit významnou a nenahraditelnou práci všech dobrých lidí. Dobrovolníci mění svět k lepšímu, mění hodnoty, inspirují ostatní lidi v pomáhání ve svém volném čase. Pomoci druhých bychom si měli vážit, a proto je důležité tyto malé zázraky ocenit,“ uvedla místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, která je i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.
Nejvýznamnější počiny ocení nezávislá komise složena ze zástupců veřejné správy, neziskového sektoru, studentů, podnikatelského sektoru a médií.