Noc s hvězdami 2019

  • 08. 08. 2019
Noc s hvězdami 2019

Na zámku Zahrádky se minulou sobotu konal již 21. ročník benefičního koncertu „Noc s hvězdami“ a bylo opět co poslouchat a na co se koukat. Tento festival pop-rockové muziky se stal takovým rodinným. Na koncert už jezdí fanoušci pravidelně z celé republiky.

Byla postavena opět 2 podia, na prvním z nich, uvnitř nádvoří poničeného zámku ohněm, se konal koncert sólových zpěváků a na venkovním podiu v zámecké zahradě koncert kapel. Během odpoledních zkoušek to  chvilku vypadalo na velkou průtrž mračen a jak produkce, tak zpěváci kontrolovali na svých mobilech, jak to s předpovědí počasí vypadá. Produkce nenechala nic náhodě a lavičky na sezení obalila narychlo potravinovou fólií, aby diváci neseděli v mokrém. Ale nakonec se počasí umoudřilo a spadlo jen pár kapek.

V 18.10 koncert začal a jako první přivítal moderátorskou dvojici a ex manžele Slávka Bouru a Markétu Mayerovou. A pak už se střídal interpret za interpretem. Po letech se vrátil sympatický zpěvák s kytarou Jan Vytásek nebo zpěvačka z TV pořadu Máme rádi Česko Markéta Zehrerová. Premiéru si zde odbyla pop – countryová zpěvačka Eva Borská, muzikáloví zpěváci Peter Pecha narozený na Slovensku a nebo stále stoupající hvězda muzikálového nebe Natálie Grossová, která dorazila i se svým přítelem, sestrou a maminkou Šárkou. Jelikož byly na dovolené v Miami a rovnou také na muzikálu Čarodějky v Londýně, v kterém se na pražské scéně už brzy Natálka objeví, přistály v 16.30 na letišti v Praze a  jely rovnou na tento benefiční projekt.

Na koncert dorazila i zpěvačka první řady Superstar Martina Balogová se svým synem a novým přítelem, rocková dračice Leona Šenková, které se ten den rozbilo auto, ale na koncert přesto dorazila z jiného koncertu.

Až ze Slovenska dorazil už poněkolikáté Martin Harich s jeho neodmyslitelnou kytarou a songem Serious Trouble, s kterým začíná bodovat i v zahraničí.

Pro diváky bylo opět představeno překvapení večera a to v podání dudáckého dua Arantis.

To Jarek Šimek dorazil se svým největší miláčkem psem Benem, pro kterého složil a na koncertě zazpíval dokonce i píseň.

Zpěvák a producent koncertu Martin France se svěřil, že zde zpívá už po jednadvacáté a je vlastně pro něj trošku oříšek vymyslet, co zde zpívat, aby se úplně pokaždé neopakoval.

Marcela Březinová dorazila z Kutné Hory, kde v současné době bydlí, s dobrou náladou a odzpívala pro diváky své tři hity a po ní už se přišla rozloučit legenda české pop scény a princ ještě z černobílé televizní pohádky Popelka Jiří Štědroň, u kterého diváci vstali a vytleskali si u něj přídavek, který s ním odzpívali v refrénech všichni účinkující.

Po hlavní akci diváci přesídlili na zámeckou zahradu, kde v rámci koncertu kapel zahrály kapely LEWE, GATE 2017, Hurwajs a Hagrid.

Na koncertu, jehož finance budou určeny na obnovu této vyhořelé památky se vybralo necelých 40.000 Kč a  od moderátorů večera bylo přislíbeno, že se všichni mohou těšit na 22. ročník a to v sobotu 1. srpna 2020.


Martin  France

Agentura Martin Production