Neziskovky dostanou nový prostor, jak dát o sobě vědět

  • 02. 08. 2013
Neziskovky dostanou nový prostor, jak dát o sobě vědět
V rámci výzvy S létem přijdou peníze byl podpořen projekt, který pomůže mnoha neziskovkám.

Jaroslav Dušek, Anaon o. s. a účastníci divadelního představení 4 dohody a 5. dohoda vyhlásili prostřednictvím NGO Marketu výzvu ke zpracování projektu, který propojí více než dvě neziskové organizace a prohloubí jejich vzájemnou spolupráci. K výzvě se připojil i Karel Janeček, který se rozhodl jeden z projektů také podpořit. Vyhlášení vybraných projektů a předání finančního poukazu proběhlo 1. srpna 2013 před začátkem představení 5. dohoda v areálu Zeměloď, na Benešovsku u Prahy.

V rámci výzvy S létem přijdou peníze byl podpořen projekt Volnočasové centrum u Karáska, který připravila občanská sdružení  Okolo a Sananim.

Karel Janeček pak podpořil projekt, který přinese úsporu nejedné meziskovce. Ke svému rozhodnutí uvedl: „Jedna z nejdůležitějších věcí v současné době je otevřená komunikace mezi lidma a také sdělování informací, co se děje. A také ti, co dělají důležité a dobré věci – je důležité o nich mluvit, říct je veřejnosti. Proto se nám velmi líbil projekt, který toto podporuje.“

Předkladatelem projektu je Agentura ForDreams, o.s.. Převzít šek přijel předseda občanského sdružení Patrik Bém a k projektu řekl: „Naše organizace pořádá různé charitativní a benefiční akce na podporu dalších organizací, každý rok řešíme, kde si techniku půjčíme, nikdo ji nechce půjčovat za neziskové peníze, proto jsme se rozhodli pořídit si techniku vlastní a půjčovat ji i ostatním neziskovkám, aby ušetřily a mohly peníze použít tam, kde budou potřeba. Jsme rádi, že jsme byli vybráni a doufáme, že to pomůže nejen nám, ale i dalším organizacím.“

 

A protože je to pro neziskovky určitě lákavá nabídka, zeptali jsme se Patrika Béma na podrobnosti.

 

Kdy a kde najdou neziskovky konkrétní informace o možnostech zapůjčení?
Všechny informace se budou postupně objevovat na našich stránkách www.fordreams.cz. Nabídka pana Janečka pro nás byla naprosto nečekaná a zaskočila nás lehce nepřipravené. Ani ve snu nás nenapadlo, že ani ne měsíc a půl od vzniku nápadu zřídit neziskovou půjčovnu, už budeme vyřizovat první objednávky. Reálně budeme schopní zahájit provoz půjčovny od 1.září 2013.
 
Co všechno budete nabízet?
Základem naší nabídky je pódium, k němu můžeme v současné chvíli nabídnout nazvučení akce a pořízení video záznamu nebo natočení upoutávky na akci. Pomocí spolupráce s dalšími firmami můžeme ale nabídnout veškerý další servis potřebný k zajištění akce. Tedy stany, lavice stoly, mobilní toalety nebo cateringové služby. Postupně chceme veškeré vybavení získat vlastní, abychom mohli veškerý servis zajistit za opravdu neziskových podmínek. Také rádi poradíme s pořádáním akcí, díky bohatým zkušenostem můžeme pomoci jiným organizacím ušetřit spoustu peněz a hlavně nervů.
 
Už tedy máte první objednávky?
Sám tomu stále nemůžu uvěřit, ale ano, už máme první objednávky a to hned na 7 termínů. Pokud uvažujete nebo už plánujete uspořádat nějakou vlastní akci, tak nás neváhejte co nejdříve kontaktovat - patrik@fordreams.cz.

 

A tak i my se těšíme, že v ulicích uvidíme více neziskovek a že budeme mít víc možností, jak je poznat a podpořit.

Za BuduPomahat.cz Hanka
 
Přijďte pokřtít pódium! Více zde: www.budupomahat.cz/akce/klavirni-koncert-tamary-shmidt