Nedělní konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami bude přístupná i online

  • 15. 10. 2021
Nedělní konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami bude přístupná i online

Praha, 15. října 2021 – V neděli 17. října 2021 uvítá Kongresové centrum Praha více než 400 účastníků konference INSPO. Hodně přihlášených kvůli covidové situaci svoji registraci zrušilo a další zájemci se ani nepřihlásili. Organizátoři proto průběh dopoledního jednání zpřístupní online. Odkaz na živé vysílání je na https://www.inspo.cz/videa.

Na konferenci zazní 24 přednášek a ve výstavní části si budou moci návštěvníci vyzkoušet různé pomůcky, aplikace či programy u více než 30 vystavovatelů. Všechny přednášky budou zaznamenány na video včetně tlumočení do českého znakového jazyka a přepisu a budou později vystaveny na YouTube.

Z témat dopoledního programu určitě zaujme využití chytrých technologií v domácnosti kvadruplegiků, virtuální realita v rehabilitaci, budoucnost bionických protéz či nová generace automatického rozpoznávání řeči. Celý program je na https://www.inspo.cz/inspo-2021.

Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, která dlouhodobě podporuje provoz a vývoj technologií pro lidi se speciálními potřebami. Partnery 21. ročníku jsou Autocont, ČSOB, Microsoft, McDonald’s, Skupina ČEZ, Teiresiás a Vojenská zdravotní pojišťovna, mediálními partnery ČTK Protext, portál Helpnet a Inspirante.cz. Projekt je realizován za pomoci Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška a hlavního města Prahy. Konferenci pořádá BMI sdružení.

Záštitu konferenci poskytli Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí a primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.