Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP)

  • 13. 03. 2013
Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP)
NFOZP je jediným nadačním fondem v ČR, který se zabývá výhradně problematikou zaměstnávání postižených osob.

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) je jediným nadačním fondem v ČR, který se zabývá výhradně problematikou zaměstnávání postižených osob.

Hlavní poslání NFOZP je cíleně pomáhat, informovat a podporovat problematiku zaměstnávání osob s handicapem a propojovat život zdravých a zdravotně postižených osob. 
Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) vznikl v roce 2007 a jeho veškerá činnost od té doby směřuje ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením na českém trhu práce.
Nadační fond vede 5 dobrovolníků, 35 dobrovolníků pravidelně pomáhá na akcích a projektech NFOZP. Nejméně 1505 osobám se zdravotním postižením pomohl fond se získáním práce, proškolil 485 personalistů. NFOZP je odborným garantem sekce Práce OZP na www.práce.cz, kde se denně průměrně objevuje 1700 nabídek na práci pro osoby se zdravotním postižením. NFOZP pomáhá osobám se zdravotním postižením (OZP) najít pracovní uplatnění, podporuje vznik pracovních míst pro OZP, podporuje a oceňuje poctivé firmy s náhradním plněním, boří bariéry mezi zaměstnavateli a OZP, vyvrací předsudky o OZP jako nezaměstnatelných. Je to parta převážně dobrovolníků s mnohaletými zkušenostmi v problematice zaměstnávání OZP, znalců legislativy a jejích změn týkajících se OZP, lidí s touhou pomáhat tam, kde je to přínosné a žádoucí.
Pro zaměstnavatele přináší NFOZP praktické rady prostřednictvím bulletinu - jak se ve vztahu k OZP chovat, jak se na jejich zaměstnávání připravit, jak vést správně pohovor a jaká práva a povinnosti má v tomto vztahu zaměstnanec, ale také jaká práva a povinnosti máte vy jako zaměstnavatel. Praktického průvodce pro firmy v oblasti zaměstnávání osob se zdravotním postižením najdete na http://www.nfozp.cz/.

Na video o NFOZP se můžete podívat zde youtu.be/iHY3-BmeLhI a o jedné z inspirativních aktivit zde youtu.be/Djx5tP1YMCw

Rozhovor s ředitelkou NFOSP nejdete na prvnikrok.cz/detail-rozhovor.php