Na začátku byla pomoc přátelům a známým

  • 28. 05. 2013
Na začátku byla pomoc přátelům a známým
"Občanské sdružení Dveře, o.s. jsme založili koncem roku 2008. Vzniklo na základě potřeb našich přátel a známých." Kam až se rozrostla pomoc přátelům a známým?

Každý má k rozjezdu podnikání jinou motivaci. Manželé Loderovi uvádějí: "Občanské sdružení Dveře, o.s. jsme založili koncem roku 2008. Vzniklo na základě potřeb našich přátel a známých. Našim cílem bylo pomoci vytvořit pracovní místa a zajistit bydlení pro naše známé a přátele."  Kam až se rozrostla pomoc přátelům a známým? O informace jsem požádala jednatele firmy Pucle služby s.r.o.:
 

Občanské sdružení Dveře, o.s. a PUCLE SLUŽBY s.r.o

 

Mgr. Lenka Loderová (zakládající člen a předseda Dveře, o.s. a jednatelka Pucle služby s.r.o.)

Pracovala jsem v sociálních službách a jako vedoucí CHB pro osoby s mentálním postižením

Vzdělání: Pedagogická fakulta Brno - obor speciální pedagogika 

 

Libor Loder (zakládající člen Dveře, o.s. a jednatel firmy Pucle služby s.r.o.)

Pracoval jsem jako vychovatel „rizikové“mládeže“, v pečovatelské asistenční službě v ČR a SRN, jako dobrovolník (Maltézská pomoc, Charita, Podané ruce o.s.,Skaut – Junák) Mám zkušenosti se samostatným podnikáním.

Vzdělání: středoškolské

 

Jsme normální rodina, máme čtyři děti, baví nás všechny věnovat se rodinnému dění i práci na starém statku, kde bydlíme. Máme rádi svou práci.

 

Občanské sdružení Dveře, o.s. jsme založili koncem roku 2008. Vzniklo na základě potřeb našich přátel a známých. Našim cílem bylo pomoci vytvořit pracovní místa a zajistit bydlení pro naše známé a přátele (znevýhodněné na trhu práce). Rozhodli jsme se, že nebudeme čekat „až něco spadne z nebe“ a pod hlavičkou PUCLE s.r.o. jsme naplánovali vytvoření 2 pracovních míst ve službě čištění interiéru automobilů. Forma s.r.o. se nám pro náš cíl a potřeby zdála být nejvhodnější. Nakoupili jsme čistící stroje a prostředky a začali jsme z místa našeho bydliště (tenkrát to byl rodinný domek v Brně) provozovat a nabízet čištění interiéru automobilů. Nabídku jsme postupně rozšiřovali o čištění koberců, čalounění a klasické úklidové práce. Ceny jsme po zmapování konkurence zvolili průměrné. Našim zákazníkům nabízíme kvalitní služby a neplatí žádnou „přirážku za dobročinný účel“. S referencemi našich zákazníků se můžete seznámit na stránkách www.pucle.eu. Jsme připraveni dle možností našich pracovníků nabídku služeb rozšířit a přizpůsobit poptávce a potřebám zákazníků (např. vyklízení a úklid obzvláště znečištěných prostor atd.) V rámci výběru vhodných zaměstnanců jsme doposud navázali spolupráci s poskytovateli sociálních služeb a organizacemi, které pomáhají svým uživatelům vstoupit na otevřený trh práce:

 

V r. 2009 s občanským sdružením V Růžovém sadu v Ořechově (V. Procházka)

v r. 2009 - s Kavárnou Anděl a chráněným bydlením sv. Michala v Brně (Charita Brno - www.kavarnaandel.cz )

2009-2010 se sdružením Podané ruce o.s. (R. Voříšek, Pavel Nepustil, Jaromír Smejkal, www.podaneruce.cz )

s agenturou práce sdružení PRÁH (p. E. Kremláčková, www.prah-brno.cz )

Sdružení Práh průběžně využívá naše služby

od dubna roku 2011 spolupracujeme s Domovem na Rozcestí Svitavy (p.ředitelka Filipová, www.dnrsvitavy.cz )

v roce 2012 se společností Duha (Praha) p.ředitelka Brožová,ww.spolecnostduha.cz

 

Od září 2011 - do dubna 2012 u nás pracovala na poloviční úvazek známá z Brna (plná invalidita). Na základě článku o nás v časopise o sociálním podnikání Thessea jsme získali pravidelný úklid kancelářských prostor firmy HUB na Smíchově. Od 1. prosince 2011 do září 2012 zde byla zaměstnaná paní se sluchovým postižením (částečný inv. důchod) a pán (plný invalidní důchod), který byl „pod křídly“ společnosti Duha o.s.

V současné době zaměstnáváme 4 uživatele služeb Domova na rozcestí Svitavy (Od 1. 7. 2011 máme dva z nich zaměstnané na zkrácený pracovní úvazek (0,4) a 2 na dohodu) a jednu samoživitelku (invalidní důchod) v Brně. Pracují pod vedením dobře a spolehlivě.

 

Od dubna r. 2011 jsme se i s „úklidovkou“ z privátních důvodů přestěhovali do  Opatova u Svitav. Přes týden mimo středy jsme připraveni přijímat zakázky v okruhu 40 km kolem Svitav (máme zájem i nadále na dlouhodobých zakázkách v Brně). Věříme, že naši zákazníci budou  i nadále s našimi službami spokojeni. Každá získaná zakázka je zároveň i pomocí lidem, kteří o práci opravdu stojí! Máme s ÚP uzavřenou dohodu o vymezení chráněných pracovních míst a nabízíme tedy naše služby firmám jako prokazatelně seriózní náhradní plnění „přímo od zdroje“.

 

PRÁCE (zakázek), dobré partnerské spolupráce, doporučení či jakékoli podpory si vážíme.

Libor Loder

 

www.pucle.eu/