Na křídle motýla

  • 03. 10. 2022
Na křídle motýla

Letos se uskutečnil v jihomoravských Horních Věstonicích opět benefiční koncert „Na křídle motýla“, tentokráte ovšem premiérově pro Nadační fond Kryštůfek, jež pomáhá dětem, které se ocitnou v péči zdravotnických záchranářů a personálu urgentních příjmů nemocnic a jehož novým ambasadorem se v letošním roce stal zpěvák Martin France, který je zároveň producentem této benefiční akce.

Na úpatí Pálavských hor se v sobotu 17. září 2022 začali sjíždět interpreti, kteří přijeli podpořit dobrou věc - na koncert, který se kvůli studenému počasí a dešti přesunul z venkovního areálu do místního kulturního sálu. Moderátorka večera Michaela Doležalová uvítala jako prvního účinkující zpěvačku, která na sebe upozornila hned v 1. kole Superstar, Šárku Vaňkovou. Ta přijela sice nastydlá, ale svého pěveckého úkolu se zhostila na výbornou. Na svůj poslední song přizvala na pódium Martina France, s kterým překvapivě pro diváky zazpívali nečekaně společný duet „Chci tě mít“. Jak oba přiznali, tak song nezpívali velmi dlouho a tak si museli pomáhat textem z mobilního telefonu. Po svém vystoupení Šárka okamžitě nastoupila do auta a jela směr domů, ale po cestě jí zkolabovalo auto a na odtahovou službu čekala kolem 3 hodin.
Po Šárce Vaňkové a jejich společné písni zůstal na jevišti Martin France, který se divákům přiznal, že si zde vyzkouší předpremiérově song P.S., který zazpívá premiérově v pražské Lucerně v neděli 2. října na vzpomínkovém koncertě na Ivetu Bartošovou „Ve jménu Ivety“.
Po Martinově vystoupení dorazil na jeviště herec, ale vlastně už i zpěvák Petr Batěk, který je na pódiích neodmyslitelně spjatý se svou kytarou a divákům zazpíval své autorské songy a na duet si dokonce přizval svého jedenáctiletého syna Petra Baťka ml. Ten si pak střihnul i svůj sólový song.
Po tomto vystoupení následovalo překvapení večera v podobě dech beroucího vystoupení Čestné stráže Armády České republiky posádkového velitelství Praha. Všichni diváci seděli se zatajeným dechem a jak přišpendlení do svých židlí. Vystoupení, které trvalo cca 8 minut si zaslouženě řeklo o dlouhý a frenetický potlesk a zároveň památeční focení přímo v sále s přítomnými diváky.
No a na závěr přišla diváky pobavit rocková rebelka Marcela Březinová, která rozezpívala a roztleskala publikum v Horních Věstonicích.
Interpreti, kteří přijeli na jižní Moravu podpořit záslužnou a dobrou věc byli odměněni od diváků potleskem ve stoje, neboť si zároveň šek v hodnotě 25.000 Kč od organizátorů akce převzala ředitelka Nadačního fondu Kryštůfek Kateřina Adamíková, která interpretům jako poděkování věnovala dort s Kryštůfkem.
 
www.martinproduction.eu