NA GALAVEČERU BYLI OCENĚNI DOBROVOLNÍCI, ODPOVĚDNÉ FIRMY I NEZISKOVKY

  • 03. 12. 2014
NA GALAVEČERU BYLI OCENĚNI DOBROVOLNÍCI, ODPOVĚDNÉ FIRMY I NEZISKOVKY
Pardubice – 2. 12. 2014 Koalice nevládek Pardubicka, jež je partnerským sdružením 22 neziskových organizací ocenila již počtvrté společně s Pardubickým krajem, Europe Direct a Rytmus Chrudim, o. p. s. záslužné aktivity dobrovolníků, společensky odpovědných firem a neziskových organizací z Pardubického kraje. Slavnostní galavečer byl proto i připomenutím mnoha inspirativních příběhů pomoci druhým.

 

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o. s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

  

NA GALAVEČERU BYLI OCENĚNI DOBROVOLNÍCI, ODPOVĚDNÉ FIRMY I NEZISKOVKY

 Pardubice – 2. 12. 2014

 

Koalice nevládek Pardubicka, jež je partnerským sdružením 22 neziskových organizací ocenila již počtvrté společně s Pardubickým krajem, Europe Direct a Rytmus Chrudim, o. p. s. záslužné aktivity dobrovolníků, společensky odpovědných firem a neziskových organizací z Pardubického kraje. Slavnostní galavečer byl proto i připomenutím mnoha inspirativních příběhů pomoci druhým.

 

Dějištěm předávání byl tento rok kongresový sál pardubického AFI Palace. Ceny byly uděleny 17 dobrovolníkům, 10 společensky odpovědným firmám a 5 neziskovým organizacím, děkovné listy se předávaly i všem nominovaným. "Na galavečeru si připomínáme důležité poselství, kterým je nezištná pomoc všem, kteří ji potřebují. Šlechetné myšlenky z naší společnosti nevymizely a je naším závazkem, abychom je nadále šířili. Děkuji proto všem, kteří je rozvíjí. Dobré jméno si nelze koupit, získáte jej pouze svými činy, tak jako se to daří všem oceněným a nominovaným," pronesla k přítomným senátorka Miluše Horská, která je i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

 

Spolupořadatelem galavečera byl také Pardubický kraj, který myšlenky dobrovolnictví a společenské odpovědnosti dlouhodobě podporuje. "Galavečer je tradičně vyústěním našeho snažení, kterým je spojování cest neziskovek, firem a veřejné správy. V jeden den, na jednom místě dochází k unikátnímu setkání zástupců všech tří sektorů, kteří se zde mohou lépe poznat anavázat nová partnerství," vyzdvihuje přínos události Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za neziskový sektor a sociální věci.

 

Letošní rok se dostálo pocty v podobě ocenění za svou dlouhodobou činnost ve prospěch druhých následujícím dobrovolníkům – Anetě Balejové, Marii Dundové, Pavlu Hájkovi, Michalu Haštovi, Františku Hronkovi, Janě Hvězdové, Viktorii Kovárníkové, Ivaně Krbcové, Milanu Morchovi, Věře Novotné, Janu Opletalovi, Olze Pecinové, Jarmile Peškové, Antonínu Rejlkovi, Růženě Šilínové, Janu Šoltysovi a profesoru Karlu Vytřasovi.

Odměnou všem dobrovolníkům bude také návštěva Senátu, kterou si pro ně připravila jeho místopředsedkyně, senátorka Miluše Horská a pro pět vybraných dobrovolníků dále cesta do sídla Evropského parlamentu v Bruselu, kam je pozval europoslanec Tomáš Zdechovský.

 

Oceněnými neziskovými organizacemi jsou tento rok Amalthea, o. s., Kroužky ČR Východ, o. p. s., MaTami, centrum pro rodinu, o. s., Občanské sdružení Poruchy autistického spektra a Za jeden provaz, o. s.

 

Za své společensky odpovědné podnikání byly oceněny následující společnosti a organizace – Česká spořitelna, ČSOB Pojišťovna, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, Kruh zdraví, Mateřské a rodinné centrum Krůček Svitavy, Petriva, PROVAS Hlinsko, RM Restaurant, Sportes Svitavy, Zdravíčko Chrudim.