Modré pomněnky opět pomáhají ztraceným dětem najít cestu, letos se dají koupit i přes internet

  • 29. 05. 2013
Modré pomněnky opět pomáhají ztraceným dětem najít cestu, letos se dají koupit i přes internet
Poslední květnový týden (27.5. až 31.5.) může veřejnost ve všech finančních centrech Ery v České republice i v pražském Era světě na Jungmannově náměstí kupovat za třicet korun modrý kvítek a zapojit se tak do sbírkové akce Pomněnkový den pořádané Linkou bezpečí u příležitosti Mezinárodního dne pohřešovaných dětí. Poprvé je možné pomněnku zakoupit také elektronicky, v čemž pomáhá web Dětín.cz

 

Dětín.cz: Modré pomněnky opět pomáhají ztraceným dětem najít cestu, letos se dají koupit i přes internet  
 

Poslední květnový týden (27.5. až 31.5.) může veřejnost ve všech finančních centrech Ery v České republice i v pražském Era světě na Jungmannově náměstí kupovat za třicet korun modrý kvítek a zapojit se tak do sbírkové akce Pomněnkový den pořádané Linkou bezpečí u příležitosti Mezinárodního dne pohřešovaných dětí. Poprvé je možné pomněnku zakoupit také elektronicky, v čemž pomáhá web Dětín.cz

"Lidé si již na veřejné sbírky zvykli, ale doba jde rychle dopředu a nové platební metody jsou pro potenciální dárce zajímavější. Proto chceme veřejnosti umožnit nejen nákup fyzické pomněnky ve finančních centrech, ale také online nákup přes internet. Cena přitom zůstává stejná, tedy třicet korun. Stejně jako v minulých letech, půjde znovu celý výtěžek z prodeje na provoz Linky bezpečí," říká manažerka společenské odpovědnosti Ery Jitka Švejcarová a dodává: "Ručně vyrobené pomněnky se líbí hlavně dívkám a ženám, protože je možné použít je jako gumičky do vlasů, brože, prstýnky či jako ozdoby na balerínky nebo kabelku."

Prodej elektronické pomněnky podpoří provokativnější kampaň vytvořená ve spolupráci s agenturou Loosers. "Jejím úmyslem je poukázat na problematiku ztracených a pohřešovaných dětí i dětí na útěku. Proto jsme vytvořili fiktivní online eshop www.detin.cz, na němž je možné pořídit si dítě. Součástí kampaně je i spolupráce s reálnými eshopy, které tuto nabídku zahrnuly do portfolia svých produktů. Věříme, že projekt bude mít výrazný dopad a společnost i média začnou víc přemýšlet nad mnohdy nelehkými osudy dětí i způsoby financování společensky potřebných služeb jako je Linka bezpečí," doplňuje Radovan Kuštek, manažer on-line komunikace Ery.    

„Linka bezpečí je nestátní nezisková organizace, která si musí finanční prostředky na svůj provoz získávat sama, převážně z firemních a soukromých zdrojů. Zvýšený zájem veřejnosti, sbírkové akce a příspěvky individuálních dárců tak tvoří významnou pomoc v naplňování jejího poslání. Linka bezpečí je tu již 19 let a denně se na ni obrací přes 700 dětí a mladistvých se svými starostmi a trápením,“ dodává Richard Schinko, ředitel Sdružení Linka bezpečí.

Všechny dárce, kteří si elektronickou pomněnku přes upravené platební tlačítko KLIKNI A DARUJ koupí, Era a Linka bezpečí odmění možností stáhnout si speciální pozadí na počítač, cover na facebookové stránky, tapetu na telefon nebo odznáček k profilové fotogragrafii na facebook.