Megakoncert Slovenští muži vrací úder míří do Prahy

  • 06. 04. 2017
Megakoncert Slovenští muži vrací úder míří do Prahy
Slovenští zpěváci Peter Cmorik, Martin Harich, Adam Ďurica, Thomas Puskailer, Peter Paul či Robo Opatovský - to je jen zlomek zpěváků, kteří přišli v Bratislavě do italské pizzerie Ciao na tiskovku konanou u příležitosti chystaného benefičního pražského koncertu Slovenští muži vrací úder.

Slovenští zpěváci Peter Cmorik, Martin Harich, Adam Ďurica, Thomas Puskailer, Peter Paul či Robo Opatovský - to je jen zlomek zpěváků, kteří přišli v Bratislavě do italské pizzerie Ciao na tiskovku konanou u příležitosti chystaného benefičního pražského koncertu Slovenští muži vrací úder.
Zpěvák a producent koncertu v jedné osobě Martin France k tomu řekl: „Koncert Slovenští muži vrací úder je vlastně odezvou na velmi úspěšný loňský koncert s názvem Slovenské divy v Praze, kde vystoupily například Marcela Laiferová, Jana Kocianová, Sisa Sklovska, Eva Máziková, Helena Blehárová nebo Yvetta Blanarovičová. Vystoupit na něm chtějí i čeští muži. Takový Felix Slováček argumentoval, že je přece také takový malý Slovák,“ se smíchem uvedl Martin France a pokračoval, „hvězdami koncertu budou opravdu jen slovenští zpěváci. Někteří z nich si v Lucerně zazpívají po 10, 20, 30 i 40leté pauze a někteří z nich zde budou mít možnost si zazpívat vůbec poprvé, což výrazně zvyšuje atraktivitu projektu,“  vysvětlil Martin France.
Několikanásobný slovenský Zlatý slavík Peter Cmorik jen souhlasně přikyvoval: „Tento projekt se mi hodně líbí. Dobrý záměr, hodně účinkujících, živý orchestr a sál Lucerny, to opravdu vypadá na bezvadný večer. S Martinem Francem jsem už v minulosti spolupracoval, znám ho, proto jsem rád souhlasil s účastí. Ještě nevím jaké písničky budu zpívat, ale na výběr mám ještě čas,“ řekl zpěvák Peter Cmorik, který se nedávno v Čechách prezentoval písněmi ve veleúspěšném filmu Muzzikanti.
Na koncert ve velké Lucerně se velmi těší i jeden z dalších účinkujících Adam Ďurica, který v současné době brázdí po Slovensku i Česku se svým turné. Zastaví se i pražském Lucerna music baru, ale ve velkém sále Lucerny bude mít svoji česko-slovenskou premiéru.
To ostřílený bard Peter Paul, který vystupuje s cover verzemi Fredyho Mercuryho, už měl 3 samotné koncerty v Lucerně a dokonce už několikrát po světě zpíval s tímto repertoárem na stadionech, kde bylo přes 50 000 diváků.
Benjamínkem slovenské delegace zpěváků je finalista Česko Slovenské Superstar a držitel ceny objev roku 2011 TV Očko Martin Harich.
„Mám rád, když se sejde víc muzikantů a pracuje se na společné věci. Praha je pro slovenské zpěváky a autory velice atraktivní a magická, tak i proto se do Lucerny hodně těším,“ liboval si Martin Harich.
Na své mužské pěvecké kolegy se na tiskovku přišla podívat i slovenská populární zpěvačka Marcela Laiferová, která právě vloni byla jednou z hvězd koncertu Slovenské divy v Praze.
„V Čechách jsem hodně dlouho pracovala s Karlem Vlachem či Gustavem Bromem. Nahrávala jsem tam desky. V Lucerně jsem s mojí kapelou několikrát koncertovala, proto to prostředí velice dobře znám. Na naše muže se určitě do Prahy přijdu podívat, to si nesmím nechat ujít,“ s potutelným úsměvem dodala pěvecká legenda Marcela Laiferová.
Pak už interpreti na pokyn slovenského moderátora Mira Fančoviče, který celou akcí provázel, jen slavnostně rozkrojili dort s jejich fotkami a pustili se do pravé a nefalšované italské pizzy, která pro ně byla připravena. Adam Ďurica si se svým českým kolegou Martinem France dokonce zkusili, jak se taková pizza sází do pece. A tak se nenechali zahanbit ani Peter Cmorik a Robo Opatovský, kteří si šli vkládání pizz do pece zkusit také.
2. října 2017 se na prknech Lucerny ještě objeví i další slovenské pěvecké hvězdy, které na tiskovku bohužel nemohli dorazit:  Štefan Margita, Petr Nagy, Vašo Patejdl, Pavol Hammel, La Gioia, Štefan Kocan, taneční folklorní soubor Vánok z Velkých Kapušan.  Přivítají i své hosty Moniku Bagárovou, která si zazpívá duet Prší s Robo Opatovským, Martina Franceho a nebo Heidi Janků, která si střihne známý česko-slovenský hit „Ztracený ráj“ s Vašo Patejdlem. Všechny interprety bude hudebně doprovázet Big band Českého rozhlasu pod vedením Vlada Valoviče. Celým večerem budou diváky provázet moderátorské legendy tehdejší česko-slovenské televize Saskia Burešová, Marie Tomsová, Marie Retková a Hana Heřmánková, neboť koncert bude natáčet Česká televize a na záznam i Český rozhlas Dvojka.
100,- Kč z každé prodané vstupenky bude věnováno pro nadační fond „Muži proti rakovině“ na výzkum rakoviny prostaty.
Pro diváky bude opět připraveno jedno překvapení, které se samozřejmě dozví až v Lucerně 2. října 2017 od 19.00 hodin.


Martin  France
Agentura Martin Production
www.martinproduction.eu
www.martinfrance.cz