Megakoncert Dalibora Jandy

  • 23. 03. 2018
Megakoncert Dalibora Jandy

Kdo se zúčastnil narozeninového koncertu Dalibora Jandy, byl nejen ohromen skvělou atmosférou a zcela vyprodanou pražskou Lucernou, ale i dobrým úmyslem věnovat Nadačnímu fondu Sudička krásných šedesát pět korun z každé prodané vstupenky.

Ředitelka fondu Hana Ulmanová tak přebrala z rukou Dalibora Jandy a Martina France 94.100,- Kč.
Mezi hosty jsme mohli vidět například jeho dceru Jiřinu Annu Jandovou, Janu Chládkovou, Felixe Slováčka, Antonína Panenku či Martina France, který celý tento večer zorganizoval.
Celý večer odstartovala písnička Všechno na Mars, při které kapela Prototyp v mimozemských maskách nakráčela za své hudební nástroje.
Večerem prováděl moderátor Saša  Hemala, který všem hned na začátku nastínil důvod celé události. První vystupující byla skvělá country zpěvačka Jana Chládková, která zazpívala písničku Když jsem Tvá.
Druhým hostem byl samotný Martin France, který spustil před „hurikánem“ svůj  současný radiový hit Uragán. 
Dalibor Janda v první části svého megakoncertu odzpíval i písničky ze svého nového alba Někde v zemi nad Zemí.
Jeho dcera Jiřina Anna Jandová zazpívala kromě písničky ze staršího alba i dvě písničky ze svého nejnovějšího alba V muzeu Lásky.  Hity To dáš či Mám strach ještě stihla rozproudit před krátkou přestávkou celou Lucernu.
Hned po přestávce začala celá Lucerna Žít jako kaskadér  a při Daliborově hitu Vchází bez vyzvání již nebyl v sále nikdo, kdo by nezpíval.
Dalibor v Lucerně zároveň pokřtil i své nové dvoj CD největších hitů Velký flám, které mu k půlkulatým narozeninám vydalo vydavatelství Supraphon. Po koncertě následovala pro fanoušky autogramiáda.
Následoval duet v podání Jiřiny Anny Jandové a Dalibora Jandy Pátý perný den.
Oheň, voda, vítr v podání slovenského pop-opermího tria La Gioia bylo nádherné a netradiční.
Dále se jen Daliborovi popřálo a Dalibor si přebral pamětní minci s jeho podobiznou, ptáka od své skupiny Prototyp a svůj šlechtický obraz, který mu namaloval Roman Řehák.
Po gratulaci přišla písnička Hráli jsme kličkovanou a Kde jsi, u které hostovala saxofonová legenda Felix Slováček. Při písničce Deset prstů pro život se s publikem přišli rozloučit všichni zpívající kolegové a pak už při megahitu Hurikán od samotného trojnásobného držitele Slavíka Lucerna zažívala doslova hudební sbor, kde skutečně každý návštěvník zpíval nebo tančil.
Daliborovi nejbližší přátelé se pak ještě po koncertě sešli na afterparty v hotelu Jalta, kde vystoupil například hadí muž Ludvík Berousek a Dalibor dostal ohromný dort s jeho deskami od společnosti Dorty domů nebo poukaz na 2 noci do romantického vídeňského hotelu Bellevue.

Martin  France
Agentura Martin Production
www.martinproduction.eu
www.martinfrance.cz