Mami, kdy už konečně umřeš?

  • 25. 02. 2016
Mami, kdy už konečně umřeš?
Knižní novinky z produkce nakladatelství Portál.

Martina Rosenberg

Mami, kdy už konečně umřeš?

Autorka v knize vypráví svůj příběh o tom, jak se starala o svou matku, která trpěla demencí. Snažila se dělat všechno správně, ale musela se vyrovnávat s tím, že její matka se pomalu, ale jistě začala stávat neznámým člověkem. Žena, kterou kdysi milovala, už zmizela, najednou tu místo ní byla dementní osoba, která trápila své okolí záchvaty agrese. Jednoho dne se Martina přistihla, že říká: „Mami, teď už můžeš jít. Prosím, jdi už.“ Martinin příběh není ojedinělý a její kniha se v Německu krátce po svém vydání stala bestsellerem.

brož., 176 s., 279 Kč

Ukázka z knihy

Související tituly: Čeho před smrtí nejvíce litujeme, Truchlení,

Čtyři klíče k životu

    

Karel Nešpor

Kudy do pohody

Tisíc rad, jak se uklidnit

Kniha je čtivá, praktická a čtenáři v ní najdou snadno použitelné návody. Textem je provází pan Zkoumal. Autorovi nedovolí, aby z této knihy udělal seznam. Chce všechno jasně, srozumitelně a důkladně vysvětlit. Vnitřní mír je tajemná zahrada, ve které se daří tělesnému zdraví, dobrým nápadům a příjemným duševním stavům, jako je pohoda, veselost nebo spokojenost. Kniha je rozdělena do následujících částí: mír těla, mír mysli, mír srdce a mír a střízlivost. V přílohách najdou čtenáři shrnutí a přehledy, které usnadní využití knihy v každodenním životě.

brož., 168 s.,199 Kč

Ukázka z knihy

 

Další knihy Karla Nešpora: Duševní pružnost v každodenním životě, Sebeovládání, Návykové chování a závislost, Jak překonat hazard    

E-shop naleznete zde: obchod.portal.cz/