Lipno bez bariér

  • 07. 01. 2013
Lipno je ideální destinace i pro handicapované návštěvníky. Díky projektu Lipno bez bariér mohou prožít plnohodnotně svojí dovolenou na Lipně v jakémkoliv ročním období.
Hlavním lákadlem k návštěvě Lipna je v současné době zejména  Stezka korunami stromů. Není jediným. Lipno je ideální destinace i pro handicapované návštěvníky. Díky projektu Lipno bez bariér mohou prožít plnohodnotně svojí dovolenou na Lipně v jakémkoliv ročním období. Hlavním cílem projektu Lipno bez bariér je vytvořit nové programy pro handicapované osoby a tím plně začlenit tuto skupinu obyvatel do aktivit cestovního ruchu na Lipensku. Společnost LIPNO SERVIS s.r.o. se realizací tohoto projektu snaží naplňovat své motto, tj. být plnohodnotným partnerem v oblasti využití volného času všem návštěvníkům turistické destinace Lipensko a zároveň touto aktivitou završuje dlouhodobou přípravu Skiareálu Lipno pro jeho využití handicapovanými návštěvníky. V rámci projektu je plánováno vytvoření několika programů, jejichž spektrum umožní opakovaný návrat handicapovaných turistů a jejich rodin na Lipno během celého roku.
Samozřejmostí je mnoho možností bezbariérového ubytování, sportovní vybavení k zapůjčení, ale také řada akcí, které nabízejí zvýhodněné podmínky právě handicapovaným návštěvníkům. Půjčit se dají sportovní potřeby pro zimní i letní využití, např. monoski, sportovní vozík s lyžičkami, speciální sportovní vozík za kolo, handbike, tandemové kolo  i handsfree sady pro snadnou komunikaci a mnoho dalšího.
Více se dozvíte na stránkách projektu: