Křídla motýlí 2015

  • 06. 10. 2015
Křídla motýlí 2015
Tisková zpráva z letošního 2.ročníku benefičního koncertu Křídla motýlí 2015

Na návsi v malebné jihomoravské obci proslavené vinnými sklípky Dolní Dunajovice se uskutečnil pod záštitou Jihomoravského kraje 2. ročník benefičního koncertu „Křídla motýlí“ s výtěžkem pro charitativní organizaci Debra. A zážitek to byl opravdu silný. Už od 13.00 hodin se měly možnost pobavit děti, kdy pro ně byly připraveny atrakce v podobě skákacích hradů,  prolézaček a soutěží. A na to navazoval již zmíněný koncert. Celé dopoledne poprchávalo a tak se všichni obávali, aby nepropršel celý den. Ale úderem 14.00 hodiny déšť ustal a tak se všichni začali zklidňovat a zvukové zkoušky mohly začít. Střídal se jeden interpret za druhým aby vše stihli do 18. hodiny, kdy koncert začal.

Na podiu byla vystavena fotka Olgy Joklové jako největší propagátorky a bojovnice s touto zákeřnou a nevyléčitelnou nemocí, která bohužel v srpnu tohoto roku nemoci podlehla ve svých 30 letech. Koncert tentokráte místo moderátorky Markéty Mayerové odmoderovala Michaela Marková a hned jako první z hostů si pozvala ředitelku Debry Alici Brychtovou se starostou obce Dolní Dunajovice Josefem Hasníkem a každý z nich donesl symbolicky jednu bílou růži a zapálenou svíčku za zesnulou Olgu, které položili na stolek pod fotografii. K nim se ještě přidala maminka Olgy, která pronesla děkovnou řeč za Olgu a producent tohoto koncertu  a zpěvák v jedné osobě Martin France.



Pak už následovala maraton písniček. Odstartovala Markéta Zehrerová a po ní následovali Jan Bendig, který dorazil se svým přítelem Lukášem Rejmonem, kytarista  a zpěvák Martin Maxa, který hned po svém vystoupení odjel do nedalekého Mikulova na své další vystoupení s tím, že se večer opět vrátil do Dunajovic. Ze Slovenska dorazil mladý Martin Harich se svou novou přítelkyní, muzikálová Kleopatra Kamila Nývltová nebo mírně nastydlý  Roman Vojtek. Ihned po něm následovalo losování dárků pro diváky, kteří si odnesli luxusní povlečení společnosti Matějovský a poté se v koncertu pokračovalo, kdy nastoupili Martin France, z Prahy na poslední chvíli po divadelním vystoupení Světlana Nálepková, ve stříbrné bundě Ilona Csáková, která přijela se svým manželem Radkem Vonešem a jako poslední vystoupila stálice Jitka Zelenková a na její závěrečný hit Bez lásky láska není se k ní přidali všichni účinkující. Po tomto songu všichni přítomní diváci vstali a tleskali, z čehož byli dojati všichni interpreti.

Pro Debru se ze vstupného podařilo vybrat 66.200,- Kč, což je o 23.000,- Kč více než v loňském roce. A navíc pořádající agentura sehnala od již zmíněné společnosti Matějovský 150 ks povlečení právě pro lidi s nemocí Motýlích křídel.

Poté se účinkující odebrali do nedalekého kulturního centra Karla Rennera, aby za tónů cimbálovky Lália zhodnotili již proběhlý druhý ročník.

Již teď je ovšem jasné, že se umělci do úplného cípu jižní Moravy vydají opět a to v sobotu 4. září 2016, kde se potkají s diváky již potřetí.