KŘÍDLA MOTÝLÍ

  • 06. 10. 2020
KŘÍDLA MOTÝLÍ

Byť po šesté, tak se několik zpěváků sešlo vlastně poprvé na benefičním koncertu „Křídla motýlí“ v obci Horní Věstonice a to díky politické přestřelce v Dolních Dunajovicích, kde tato benefice musela uměle skončit, ale koncert se po roční pauze podařilo uskutečnit v malebném prostředí Sportovně-kulturního areálu Horních Věstonic s krásnými kulisami Pálavy.

A tak do jihomoravských hornověstonických vinic přijeli pomoci charitativní organizaci Debra pro pacienty s nemocí motýlích křídel například zpěváci pop-rocková Marcela Březinová, kytarista, zpěvák, skladatel a malíř v jedné osobě Martin Maxa, muzikálová zpěvačka Kamila Nývltová, která byla na Pálavsku poprvé a tuto oblast si přímo zamilovala, slovenský světoběžník s kytarou Marian Harich, mladý a velmi šikovný muzikálový zpěvák Tomáš Ringel nebo Martin France, který tento projekt už po šesté připravil.
Byť to bylo ještě chvíli před druhým nouzovým stavem a diváci přišli s rouškami a seděli poctivě v rozestupech, svou vděčnost za to, že se mohou pobavit a zazpívat si, což není v současné době možné, dávali interpretům hlasitým potleskem a ve finále ovacemi ve stoje, což se ještě mohlo.
Po společném závěrečném songu Marcely Březinové se všemi interprety „Snad za to může láska“ si diváci pod venkovním podiem vytleskali ještě přídavek a tak překvapení zpěváci po chvíli bádání vylovili písničku „Není nutno“ od Jaroslava Uhlíře, která obsahově přesně seděla na současnou koronavirovou krizi a to ještě vůbec netušili, že to je pro všechny zúčastněné jedno z jejich posledních veřejných zpívání a to díky zákazu zpívání v ČR, které platí od tohoto pondělka.
Závěrečné slovo patřilo moderátorce tohoto večera Michaele Doležalové a s ní se všichni shodli na tom, že se opět v září potkají - jak interpreti, tak diváci, na stejném místě v Horních Věstonicích při snad 7. ročníku benefičního koncertu „Křídla motýlí“.

Martin France
www.martinfrance.cz
www.martinproduction.eu