Koupací kachničky budou opět závodit. Pomůžou tak dětem s handicapem.

  • 28. 06. 2022
Koupací kachničky budou opět závodit. Pomůžou tak dětem s handicapem.

Praha/České Budějovice 22. června – Dobročinný recesistický závod Pusť kačku se po dvouleté přestávce opět vrací do Českých Budějovic a pokračovat bude i na dalších místech ČR v rámci seriálu vodáckých festivalů S Chaloupkou na vodě. Prodej kachniček spustil na svém e-shopu generální partner akce, společnost Topgal. Výtěžek ze závodu obdrží jihočeské organizace, které zajišťují ranou péči o děti s handicapem.

Akce v novém formátu navazuje na devět úspěšných ročníků závodu, který společně organizovaly neziskové organizace I MY o. p. s. a APLA Jižní Čechy, z. ú., jejichž posláním je raná péče o děti s fyzickým či duševním handicapem.

„Tradici závodů přerušil covid a není už v našich silách takto náročnou akci připravit a personálně zajistit. Proto jsme s nadšením přijali nabídku propojení závodu s akcemi S Chaloupkou na vodě a věříme, že tak společně zakládáme novou tradici a kačky budou dál žít a pomáhat, “ říká Klára Csirková, ředitelka organizace I MY.

Kachničku, respektive účast na startu závodu, si zájemci můžou za symbolických 50 Kč už nyní zakoupit na e-shopu generálního partnera akce, společnosti Topgal. V prodeji jsou také velké firemní kačky v hodnotě 2500 Kč, které pak závodí označené logem či názvem společnosti, která si startovní číslo zakoupila. Koupit lze samozřejmě i několik kachniček do jednoho závodu, nebo nominovat kačky do dalších závodů, které se uskuteční v rámci akcí S Chaloupkou na vodě.

Startovné bude možné zakoupit také přímo na místě. Majitelé vítězných kachniček obdrží hodnotné ceny. Celý výtěžek z prodeje, který běží nepřetržitě až do posledního závodu (10. září), rozdělí generální partner akce mezi tři organizace specializující se na ranou péči – včasnou pomoc pro děti s handicapem.

„V posledním závodě, který jsme zorganizovali v roce 2019, startovalo více než 1700 žlutých kachniček, které ze břehů povzbuzovalo několik stovek nadšených diváků. Věřím, že se k těmto číslům brzy vrátíme, a že je snad i překonáme. Děti s handicapem, které se díky naší práci mohou přiblížit běžnému životu svých zdravých vrstevníků, si tuto podporu zaslouží.“ zakončuje Ema Bartošová, finanční a personální ředitelka APLA Jižní Čechy.

První ročník seriálu rodinných festivalů nejen pro vodáky S Chaloupkou na vodě začíná 9. července ve Vodáckém centru České Budějovice, pokračuje 6. srpna na vodáckém kanále v Brandýse nad Labem a končí 10. září na cvičné vodácké peřeji v Hynkově u Olomouce. Ambasadorem akcí je úřadující mistr světa v singl kánoi na divoké vodě, Václav Chaloupka.