Knižní novinky

  • 27. 09. 2019
Knižní novinky

Přinášíme informace o novinkách z nakladatelství Portál.

Benda, Jan
Všímavost a soucit se sebou
Proměna emocí v psychoterapii
Autor čerpá z vlastní bohaté klinické zkušenosti, z meditační praxe i z nejnovějších výzkumů v oblasti emocí, všímavosti (mindfulness) a soucitu se sebou samým (self-compassion). Navazuje na práce M. Frýby, A. Pessa, E. Gendlina, L. Greenberga a dalších a představuje vlastní ucelenou teorii vzniku nejčastějších psychopatologických symptomů.
PhDr. Jan Benda je psycholog a psychoterapeut s dvacetiletou zkušeností s a využíváním všímavosti v psychoterapii. Byl řadu let žákem Mirka Frýby, prošel výcvikem satiterapie a PBSP, opakovaně pobýval v meditačních centrech na Srí Lance. Přednáší o všímavosti na katedře psychologie FF UK v Praze.
brož., 200 str., 319 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Jak mi dneska je? , Autenticita , Přerámování v terapii

Tung, Debbie
Introvertka v hlučném světě
Překlad: Těthalová, Marie
Když jsou vašimi nejlepšími přáteli knihy a vaše představa o báječném víkendu obnáší čtení, spoustu hrnků čaje a malování obrázků, to vše v duchu hesla: „Lidem vstup zakázán“, každé pozvání na večírek nebo do kina představuje výzvu. Místy úsměvná, místy smutná, zato jedinečně výtvarně zpracovaná kniha je oknem do světa všech, kdo by svůj život nejradši strávili zalezlí pod dekou.
Deborah „Debbie“ Tung je ilustrátorkou a tvůrkyní komiksů. Její komiksy vycházejí z každodenního života a z její lásky k čaji a knihám. Se svým mužem žije v Birminghamu.
váz., 184 str., 339 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Stínka , Tichá síla , Psychologie - Komiksový úvod

Sanderson, Aston
Minimalismus do kapsy
Zbavte život zbytečností
Překlad: Somogyi, Viola
Aby se nám snáze a spokojeněji žilo, stačí přijmout několik myšlenkových změn, které nám umožní zjednodušit domácnost, pracovní život a digitální prostředí. Kniha nabízí užitečné a rozumné rady, jak se vymanit z hmotné, pracovní i počítačové zahlcenosti.
Aston Sanderson je americký autor, jehož cílem je pomáhat lidem vést lepší život. Píše krátké, zábavné knihy, které se setkaly se zájmem po celém světě.
váz., 104 str., 215 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Umění uměřenosti , Tesař , Všechno dobré je k něčemu zlé

Kaysen, Susanna
Narušení
Překlad: Le Roch, Pavla
Po sezení s psychiatrem, kterého nikdy předtím neviděla, je osmnáctiletá Susanna odeslána do psychiatrické léčebny, aby podstoupila léčbu deprese. Dva roky pak tráví na oddělení pro dospívající dívky a líčí příběhy jednotlivých dívek i vlastních prožitků na pozadí bouřlivých 60. let. S humorem, nadsázkou, ale i s mrazivě kritickým pohledem na odosobněný režim psychiatrické nemocnice.
Susanna Kaysen je americká spisovatelka.
brož., 144 str., 269 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Neviditelná dívka , Neklidná mysl , Zítra je bohužel taky den