Knižní novinky

  • 11. 10. 2018
Knižní novinky

Nabídka knih z nakladatelství Portál

Cingrošová, Klára; Dvořáková, Klára
Jak jsme vařili a jedli
Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti
Interaktivní aktivizační kniha pro seniory a všechny, kteří o ně pečují. Kniha navazuje na Knížku pro vzpomínání a procvičování paměti a Vlastivědnou knížku pro vzpomínání a procvičování paměti a opět propojuje procvičování paměti s reminiscencí. Tématem je tentokrát jídlo, vaření a stolování.
Klára Cingrošová vystudovala sociální práci na VOŠ sociální práce, v současné době pracuje na Městském úřadě v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi jako koordinátorka volnočasových aktivit pro seniory. Má dlouhodobou zkušenost s aktivizací seniorů, absolvovala řadu kurzů a výcviků zaměřených na práci se seniory.
Klára Dvořáková vystudovala sociální práci na VOŠ sociálně právní, v současné době pracuje v Hospici Dobrého Pastýře jako aktivizační a sociální pracovnice. Působila jako dobrovolník s dlouhodobě nemocnými pacienty. Absolvovala kurzy trénování paměti a reminiscence.
brož., 160 str., 299 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti , Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti , Trénink slovní zásoby pro každý věk

van Gennep, Arnold
Přechodové rituály
Systematické studium rituálů
Překlad: Beguivinová, Helena
Kniha francouzského antropologa, religionisty a etnologa Arnolda van Gennepa z roku 1909 se stala klasickým dílem o přechodových rituálech. Formuluje v ní svou klasifikaci těchto rituálů a věnuje se oblastem, jako je těhotenství a porod, narození a dětství, iniciační rituál, zásnuby a svatba, pohřební rituály.
Arnold van Gennep (1873–1957) byl významný francouzský antropolog, religionista a etnolog.
brož., 232 str., 369 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Totem a tabu , Mysl, já a společnost , Hraní a realita

Hradilková, Terezie a kol.
Praxe a metody rané péče v ČR
Průvodce sociálním modelem
Raná péče představuje významnou pomoc rodinám dětí s handicapem. Provází je prvními týdny, měsíci a roky života dítěte a pomáhá jim zprostředkovat nebo dokonce sama zajišťuje komplexní služby v podobě psychosociální pomoci, rehabilitace, právní pomoci, podpůrných aktivit pro rozvoj dítěte. Některá střediska rané péče dokonce disponují ludotékou.
Mgr. Terezie Hradilková 30 let působí v oboru raná péče, zakládala a řídila první střediska rané péče v ČR – pro rodiny dětí s postižením, 25 let se zabývala zakládáním, řízením a kvalitou rané péče v ČR a v zahraničí.
brož., 152 str., 285 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Průvodce rodinnou mediací , Sociální dovednosti v praxi , Syndrom vyhoření u sociálních pracovníků