Knižní novinky

  • 03. 02. 2022
Knižní novinky

Zvládání životních výzev - Smutek maskovaný perfekcionismem - Jak se vyrovnat s nejistotou

 

Azri, Stephanie
Aktivujte svou psychickou odolnost
Zvládání životních výzev
Překlad: Diestlerová, Petra
Psychická odolnost je vlastnost, kterou v dnešním světě opravdu potřebujeme. Pomáhá nám vypořádat se s nesnázemi, které nás potkávají. Je mocnou zbraní, díky níž překonáme i ty největší výzvy svého života. A co je na ní nejlepší? To, že ji můžeme budovat, ať jsme jakéhokoli věku.
Autorka představuje 12 základních dovedností, které potřebujeme k aktivaci své psychické odolnosti. V každé kapitole najdete kromě krátkého popisu dané schopnosti také různá cvičení, aktivity a samozřejmě též příklady ze života lidí, kteří procházeli něčím podobným jako vy. Každá dovednost v sobě pojí techniky známé z kognitivně-behaviorální terapie, pozitivní psychologie a intervence zaměřené na řešení.
Knihu uvítají lidé se zájmem o téma psychické odolnosti a zvládání životních výzev.
brož., 184 str., 369 Kč
Ukázka z knihy

Rutherford, Margaret Robinson
Perfektně skrytá deprese
Smutek maskovaný perfekcionismem
Překlad: Antonínová, Hana
Když váš život vypadá perfektně, ale stále vám něco chybí…
Pokud vám jako malým říkali, že bolestivé emoce jsou známkou slabosti, nebo že pokud jste zranitelní, je to pro vás nebezpečné, možná jste si vytvořili život, který vypadá na první pohled perfektně. Působíte úspěšně, zapojujete se do veřejného dění, zdá se, že jste vždy ochotni pomáhat druhým. V čem je tedy problém? Jste plni sebekritičnosti a zahanbení, nedovolíte si dát najevo svůj strach, hněv, ztrátu nebo zármutek. Je vám jasné, že něco není v pořádku, ale nejste si jisti, co to je. Máte pocit, že jste v pasti a sami. Pokud je tomu tak, možná máte perfektně skrytou depresi.
Tento průvodce pomůže rozpoznat perfekcionismus, identifikovat destruktivní myšlenkové scénáře, objevíte díky němu mocné strategie zvládání nepříjemných pocitů, a co je nejdůležitější, zjistíte, že když si řeknete o pomoc, nebude to známka slabosti, ale síly.
Knihu uvítají terapeuti, lidé s perfekcionistickým zaměřením a lidé s depresí.
brož., 216 str., 365 Kč
Ukázka z knihy

Kaver, Anna
Cesty ke klidu
Jak se vyrovnat s nejistotou
Překlad: Doležalová, Ela
Jsem dost dobrý? Jsem milovaná? Má můj život smysl? Je můj život dostatečně bezpečný?
Autorka, švédská terapeutka, si dala za cíl v této knize „přiblížit štěstí i výzvy obsažené v lidském bytí“. Hlavním tématem zčásti úvahového, zčásti populárně naučného textu je lidská „vestavěná“ zranitelnost a neuchopitelný strach, který vyvolávají vnější, neovlivnitelné aspekty naší existence. Tyto okolnosti jsou rozebírány z různých perspektiv – biologické, filozofické, psychologické, společenské, globální i individuální. Řeč bude například o myšlenkové rigiditě, neschopnosti nakládat s emocemi či repetitivních myšlenkách. Závěrečná kapitola nabízí užitečné návody k pozitivnímu přerámování neklidu.
brož., 144 str., 299 Kč
Ukázka z knihy