Knižní novinky

  • 15. 06. 2021
Knižní novinky

Hraniční porucha osobnosti ve vztazích, naučit se odpouštět, překonat myšlenkové pasti - to vše od Portálu.

Mason, Paul T.; Kreger, Randi
Život v papiňáku
Hraniční porucha osobnosti ve vztazích
Překlad: Kopicová, Miroslava
Máte pocit, že vámi váš blízký manipuluje, kontroluje vás nebo vám lže? Jste terčem intenzivních, bouřlivých a iracionálních útoků? Máte pocit, že musíte stále „našlapovat po špičkách“, abyste se vyhnuli další hádce?
Pokud si na tyto otázky odpovídáte kladně, je možné, že má váš blízký hraniční poruchu osobnosti (HPO). Tato kniha již pomohla téměř půl milionu lidí, jejichž přátelé či příbuzní trpí HPO. Pomůže vám porozumět této destruktivní poruše, nastavovat si hranice a přestat se nechat ovládat nebezpečným hraničním chováním.
Paul T. Mason je americký klinický psycholog, specializuje se na práci s klienty s hraniční poruchou osobnosti a jejich rodinami.
Randi Kreger je publicistka a aktivistka, založila podpůrné skupiny a internetové stránky na pomoc lidem s HPO a jejich rodinám.
brož., 264 str., 449 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Hraniční porucha osobnosti , Když ty nejsi ty , Emoce pod kontrolou

Fryer, Daniel
Racionálně-emoční terapie
Překonejte myšlenkové pasti
Překlad: Tolimat, Rani
I když máte pocit, že si z vás život střílí, můžete se naučit, jak ho zdravě a racionálně zvládat. Zkušený psychoterapeut Daniel Fryer tvrdí, že své nezdravé reakce dokážeme změnit. Jak naše nezdravé reakce vypadají? Věci dramatizujeme, máme pocit, že „to tak bude napořád“, nezvládáme je a srážejí nás k zemi. Autor ukazuje, že tenhle přístup lze překonat pomocí pružného myšlení, širší perspektivy, že věci prostě dokážeme zvládnout, ale že bychom se je tedy měli snažit přijmout. Jeho šestitýdenní program nás provede racionálně emoční terapií v praxi. Tento přístup je zvláště užitečný pro lidi, kteří se potýkají s úzkostí, depresemi a pocitem nedostatečné hodnoty. Pomůže zlepšit vztahy k druhým a zejména k sobě samým.
brož., 264 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Držme se pevně , Sourozenecká dynamika , Přerámování v terapii

Fleurot, Amélia
Odpustit druhým, odpustit sobě
Překlad: Filová, Simona
Odpouštíme někdy jen na oko? Případně ze slušnosti? A nestálo by za to, naučit se odpouštět skutečně a autenticky? Odpustit těm, kteří nás zranili, znamená pochopit, že dotyčný ublížil především sám sobě tím, že se nás dotkl, ať už vědomě, či nikoli. Prožitá krize nám dává příležitost osvobodit se z toxického vztahu, nebo naopak šanci ho proměnit. Skutečně odpustit proto neznamená rezignovat na spravedlnost a vlastní blaho, ale naopak obdarovat sám sebe něčím velmi cenným.
váz., 192 str., 299 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Odpuštění , Pořádek v pokoji, pokoj v duši , Minimalismus do kapsy