Knižní novinky

  • 10. 12. 2020
Knižní novinky

Co je nového v nakladatelství Portál.

Samson, Alain
Život je příliš krátký na to, aby...
Překlad: Bodnárová, Kateřina
Život je příliš krátký na to, abychom se hodnotili negativně, abychom následovali davy, abychom jím šli sami… Každý v sobě vedeme dialogy s vnitřními postavami, které nám buď brání naplňovat naše sny, nebo nás podporují a pomáhají nám. Kniha poskytne příklady ze života, cvičení a užitečné rady pomáhají, abychom se tyto vnitřní dialogy naučili vést.
Alain Samson absolvoval Authentic Happiness Coaching Program, víc než 20 let se věnuje popularizaci témat, která pomáhají zlepšovat lidem jejich život.
brož., 144 str., 249 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Nikdy není pozdě na šťastné dětství , Léčivý rodokmen , Jít vlastní cestou

Harris, Thomas A.
Já jsem OK, ty jsi OK
Úvod do transakční analýzy
Překlad: Burianová, Dana
Představujeme slavný úvod do transakční analýzy, kterého se dosud prodalo přes 15 milionů výtisků a byl přeložen do více než deseti jazyků. Řada lidí vyrůstá, jako by „nebyli OK“ – s pocity bezbranného Dítěte, zcela závislého na OK ostatních lidí. Tento negativní životní postoj, který ovládá úspěšné i neúspěšné jedince, kontaminuje jejich racionální potenciál Dospělého.
Thomas A. Harris byl americký psychiatr, kolega a přítel Erica Berneho. V roce 1967 vydal svou proslulou knihu Já jsem OK, ty jsi OK, jejíž název se stal jedním z hesel americké kultury tehdejší doby.
brož., 288 str., 369 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Jak si lidé hrají , Co řeknete, až pozdravíte , Sex v lidském milování

Wallin, David J.
Vazba v psychoterapii
Perfektní průvodce pro terapeuty, kteří se chtějí naučit, jak v psychoterapii používat koncept attachementu. Autor s ním propojuje poznatky z neurověd, mindfulness, vztahové terapie i studií traumatu. Živě podaný klinický materiál ilustruje, jak terapeuti mohou napomáhat utvoření léčivého vazebného vztahu, šít své intervence na míru vazebným potřebám svých pacientů a napomáhat jim k vytvoření zvnitřněné bezpečné základny, kterou jim neposkytly rané vztahy.
David J. Wallin je americký klinický psycholog. Přes 30 let vede psychoterapeutickou praxi, psychoterapii vyučuje a píše o ní.
váz., 424 str., 799 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Existenciální psychoterapie , Třinácté komnaty dětské duše , Umění C. G. Junga

Rogers, Carl R.
Teorie terapie a osobnosti
a další práce z let 1942–1987
Překlad: Fafejta, Ondřej
Výbor z díla jednoho z nejvýznamnějších psychologů 20. století a zakladatele na klienta zaměřené terapie přináší do češtiny dosud nepřeložené práce. Jsou zde definovány a komentovány základy Rogersova přístupu, jako jsou podmínky osobní hodnoty, intencionalita, místo hodnocení a další.
Carl Ransom Rogers (1902–1987) je zakladatel humanistické psychologie a „na klienta zaměřené“, „rozumějící“ psychoterapie. Vystudoval teologii, pedagogiku a psychologii, pracoval nejprve dvanáct let jako poradenský psycholog v Rochestru s delikventními a týranými dětmi. Později působil jako profesor psychologie na univerzitách v Ohiu, Chicagu a Wisconsinu
brož., 248 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Způsob bytí , Být sám sebou , Teorie a terapie neuróz