Knižní novinky

  • 02. 11. 2020
Knižní novinky

Informace z nakladatelství Portál.

Wardetzki, Bärbel
Věčná touha po uznání
Perfekcionismus narcistních žen
Překlad: Prešlová, Kateřina
Mnohé ženy se potýkají s nikdy nekončící potřebou uznání blízkými či okolím. Koncept ženského narcismu umožnil nahlédnout podstatu jejich problému a osvobodit se od představy trpícího, perfekcionistického vnitřního dítěte, které touží po uznání své skutečné identity. Kniha je určena všem ženám, které musí podobným pocitům dlouhodobě čelit.
Bärbel Wardetzki je zkušená německá psychoterapeutka a autorka několika bestsellerů na téma poruchy příjmu potravy, ženské sebevědomí a obrana proti verbálním útokům.
brož., 248 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Když narcisté zestárnou , Budu vůbec někdy dost dobrá? , Ženy, které milují příliš

Müller, Else
Pod nohama cítíš stébla trávy
Příběhy pro imaginaci a autogenní trénink
Překlad: Bezděková, Alena
Autogenní trénink je v dnešní době skutečně smysluplným řešením, jak se zbavit neklidu a napětí. Kniha, kterou právě držíte v ruce, je určena pro děti i pro dospělé a využívá k navození celkového uvolnění před usnutím pohádkové příběhy, dojmy z cest a výpravy do fantazijních světů.
Else Müller je známá německá autorka knih o autogenním tréninku pro děti i pro dospělé. Mnoho let vedla i kurzy dechového cvičení a meditací. Je průkopnicí mnoha nových přístupů v oblasti autogenního tréninku. V Portále vyšla její kniha Příběhy z měsíční houpačky.
brož., 128 str., 199 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Příběhy z měsíční houpačky , Trénink psychické odolnosti , Autogenní trénink a autogenní terapie

Hrdlička, Michal
Mýty a fakta o autismu
Nečekejte učebnicový text, ale populárně-naučnou formou podaná málo známá fakta o autismu. Autor se zaměřuje na poznatky, o nichž se v učebnicích většinou nepíše, a odhaluje jejich nečekané souvislosti. Kniha je určena rodičům autistických dětí i všem odborníkům, kteří se chtějí zábavnou formou seznámit s neznámými dílky skládačky zvané autismus.
Prof. Michal Hrdlička je přednostou Dětské psychiatrické kliniky FN Motol, vyučuje na 2. LF UK. Absolvoval četné zahraniční stáže, publikoval řadu prací doma i v zahraničí. Byl editorem učebnice Dětská a adolescentní psychiatrie (2000). V Portále mu jako spoluautorovi vyšly knihy Krize středního věku (2006) a Dětský autismus (2014).
brož., 172 str., 259 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Jakou barvu má pondělí? , Dětský autismus , Kůň, který uměl počítat