Knižní novinky

  • 12. 09. 2018
Knižní novinky

Přinášíme nabídku nových titulů nakladatelství Portál.

Dahlin, Doris; Hägglund, Maggan
Stůjte si za svým
Překlad: Johnová, Lucie
Potřebujete se lépe vymezit? Ve kterých situacích nemáte jasné hranice? Máte příliš nepropustné hranice, nebo naopak příliš propustné?
Knihu s půvabným severským koloritem, psanou velmi vtipně a empaticky, lze pojmout jako „pracovní sešit“ pro citlivé jedince – kombinaci klasického rádce s osobní výpovědí. Nabízí autentickou zkušenost obou autorek v situacích, kdy je potřeba si stát na svém.
Šest kapitol se zabývá radami, jak žít autentickým životem, přehodnocením zažitých vzorců, citlivými dětmi a dospívajícími, technikami vymezování, opouštěním „bezpečných zón“, vnějšími a vnitřními hranicemi, sadou autorkami osvědčených technik, řečí těla, kontrolními hranicemi, jak si počínat, když sami překročíme něčí hranice nebo když chceme spasit všechny ostatní, a přípravou osobního plánu změny.
Doris Dahlin je švédská spisovatelka, Maggan Hägglund je šéfredaktorka jednoho z nejznámějších švédských ženských časopisů Tara.
brož., 176 s., 279 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Jak se uklidnit bez jídla, Trénink psychické odolnosti a Stačí jen málo.

Precht Anke
Na vnitřní vlně
Překlad: Prešlová, Kateřina
Tohle je kniha, která vám ušetří finance za pobyt v lázních nebo drahé koučování!
Trápí vás někdy nedostatek energie nebo byste jí prostě chtěli mít vždycky dost? Výrazným problémem naší civilizace je vyhoření, tedy nedostatek mentální energie. Vyhořelým lidem se často radí, aby hodně odpočívali. Mnohým z nich to však dlouhodobě nepomáhá nebo nevydrží a teprve nějaká činnost je dovede znovu nabít. A skutečně, mentální energie podle autorky funguje jinak než fyzická – čím víc toho děláme, tím víc energie máme. Nabíjející činnosti souvisejí s něčím, co dotyčný jedinec dělá rád, a mohou se týkat například smyslových podnětů, držení těla a pohybů, činností a rituálů, biochemických procesů, představivosti a obrazů, jídla, druhých lidí a předmětů. Ten, kdo umí čerpat mentální energii, se tak během několika minut dokáže dostat ze stresového stavu ke své vnitřní síle, protože rozvíjí rovnováhu mezi svou duší a tělem a také mezi druhými a sebou samým. Takový člověk v sobě rovněž rozvíjí dosud netušený potenciál. Kniha je doplněna příklady a podněty pro vlastní zamyšlení.
Anke Precht je psycholožka, hypnoterapeutka, lektorka v oblasti energetické psychoterapie a koučka řady profesionálních sportovců. Má svou vlastní praxi. Žije v německém Offenburgu.
brož., 216 s., 325 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Stres v práci a v životě, Trénink mentální kondice a Nenechte se vyrušit.

Rosenthal, Sarah Simms
Nedostupný otec
Překlad: Somogyi, Viola
Problémy mezi otcem a dcerou mohou narušit identitu mladých žen i žen ve středním věku, vést u nich k pocitu, že si nezaslouží lásku a že jsou bezcenné. To pak může omezit její schopnost navazovat a udržovat partnerské vztahy v dospělosti. Tato kniha líčí příběhy žen, kterým se podařilo tyto problémy překonat a vést uspokojivý pracovní a osobní život navzdory nedostatku pozornosti, uznání a lásky ze strany otce. Autorka naznačuje základní strategie k překonání pocitu prázdnoty pramenícího ze vztahu s násilnickým, nepřítomným, alkoholickým, duševně nemocným, nezodpovědným, sobeckým či nemilujícím otcem.
Sarah Simms Rosenthal, Ph.D., je klinická sociální pracovnice a terapeutka se soukromou praxí v New Yorku.
brož., 168 s., 299 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly O matkách a dcerách, Manipulativní rodiče a Nikdy není pozdě na šťastné dětství.