Knižní novinky

  • 27. 03. 2020
Knižní novinky

Přinášíme informace o novinkách z nakladatelství Portál.

Johnson, Robert A.
Sny jako řeč nevědomí
Překlad: Müller, Ivo
Kniha nabízí praktický přístup krok za krokem k vnitřní práci založené na jungiánské analýze snů a spočívá v osvojení schopnosti číst symbolický jazyk snů. Aktivní imaginace pak nabízí využití síly představivosti k rozvoji vztahu mezi vědomou myslí a nevědomím. Postupuje sérií tělesných a duševních kroků, které nám pomohou přistoupit ke snu, rozluštit symboly a odhalit jejich význam.
Robert A. Johnson byl americký jungiánský psychoterapeut. V Portále vyšly jeho knihy O spokojenosti a Věčný příběh romantické lásky.
brož., 232 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Král, Válečník, Kouzelník, Milovník , Matka, Hetéra, Amazonka, Médium , Kniha obrazů

Freud, Sigmund
Přednášky k úvodu do psychoanalýzy
Překlad: Pechar, Jiří
Freud nikdy nenapsal skutečnou učebnici psychoanalýzy, a tak se tomuto účelu nejvíc blíží jeho přednášky. Jejich první řadu přednesl mezi lety 1915 a 1917 v posluchárně Vídeňské psychiatrické kliniky tak, aby je pochopili i posluchači bez hlubšího psychiatrického vzdělání. Jeho způsob podání je živý a projevuje se v něm Freudova schopnost didaktického myšlení.
Sigmund Freud (1856–1939), vídeňský neurolog a psychoterapeut, zakladatel psychoanalýzy.
brož., 336 str., 449 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Totem a tabu , Aspekty mužství , Psychopatologie všedního života

Schaab, Sylvia
Jde to i bez plastů
Třicetidenní program pro celou rodinu
Překlad: Kliková, Markéta
Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Vyrábíte vlastní čisticí a kosmetické prostředky? Pak je tato kniha právě pro vás! Kniha nabízí třicetidenní program uskutečňování změn v duchu života bez plastů rozdělený na pět okruhů a řídící se pěti principy: odmítat nepotřebné, redukovat, používat znovu, recyklovat, kompostovat.
Autorka, německá novinářka Sylvia Schaab, se už od mládí zajímá o ochranu přírody, alternativní životní styl a udržitelnost. Patří ke generaci, která již byla v tomto duchu vychovávána, a je přední propagátorkou hnutí „zero waste“ v Německu.
brož., 240 str., 349 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Minimalismus do kapsy , Umění uměřenosti , 100 inspirací z Ekoateliéru