Knižní novinky

  • 08. 11. 2019
Knižní novinky

Přinášíme informace o nových knihách z nakladatelství Portál.

Berger, Jennifer Garvey
Jak lidé zrají
Osobnostní růst v pracovním i osobním životě
Překlad: Hančil, Tomáš
Kniha přináší nový pohled na osobní zrání v dospělosti, a to především v pracovním kontextu. Na rozdíl od rozšířené představy o tom, že po dosažení osmnácti let jsme dospělí, autorka na praktických příkladech ukazuje čtyři různé způsoby myšlení, s nimiž se u dospělých setkáváme. Každá z těchto forem mysli v sobě zahrnuje formu předchozí a nabízí nové a komplexnější porozumění světu.
Jennifer Garvey Berger je koučka, spisovatelka a vědkyně, která je často žádána o příspěvky na významných konferencích, jež se zabývají rozvojem managementu, firem atd. Založila konzultační společnost Cultivating Leadership.
brož., 0 str., 299 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Kniha pro multipotenciály , Psychodiagnostika v řízení lidských zdrojů , Nikdy není pozdě na spokojený tým

Montessori, Maria
Londýnské přednášky
Překlad: Le Roch, Pavla
Londýnské přednášky přednesla Maria Montessori v roce 1946 na výcvikovém kurzu pro učitele. V každé z nich čtenář cítí, že Maria Montessori procestovala svět a měla dostatek příležitostí pozorovat děti a jejich vývoj. Přednášky jsou prodchnuty její moudrostí a netýkají se pouze dětství, ale celého vývoje člověka. Londýnské přednášky Marie Montessori se staly základem pro výcvikové kurzy Mezinárodní asociace Montessori.
Maria Montessori (1870–1952) byla všestranná italská pedagožka, filozofka a vědkyně. Je známa především svými novými pedagogickými metodami. Vystudovala medicínu, filozofii a psychologii, zabývala se antropologií, biologií a pedagogikou. Po celý život nepřestávala studovat. V její práci se vzájemně ovlivňovala teorie a praxe. Práce Marie Montessori není založena jen na teorii. Její síla spočívá v praktickém uskutečňování myšlenek. Převážnou část jejich prací tvoří výklady pozorování dětí a zdůvodňování pedagogických experimentů.
brož., 304 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Absorbující mysl , Objevování dítěte , Psychologie dítěte

McHenry, Irene; Moog, Carol
Aktivity pro starší děti s PAS
Jak budovat sebevědomí, vnitřní klid a vztahy
Překlad: Klimentová, Eva
Pro mladé lidi s poruchou autistického spektra je dospívání složitější. Jak najít vnitřní klid? Co pomůže v budování vztahů s vrstevníky? Jak mohou kontrolovat své pocity? Autoři nabízejí aktivity založené na technikách mindfulness, které přispívají k tomu, aby si dospívající dokázali postupně vybudovat důležité dovednosti.
Irene McHenry je psycholožka, edukátorka, poradkyně, autora a editorka řady publikací.
Carol Moog je psycholožka s bohatou praxí v práci s dětmi, dospívajícími a dospělými s poruchou autistického spektra.
brož., 120 str., 249 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Aspergerka , Dítě s autismem a emoce , 101 tipů pro rodiče dětí s autismem

Tolimatová, Jarmila
Vykročte z úzkosti
Trénink pro dospělé
Úzkost zažije během života každý, je běžnou součástí života. Tato kniha je věnována všem, kdo jí v životě mají více, než potřebují, a chtějí ji snížit. Drobné příklady ze života pomohou úzkostným čtenářům přinést zážitek, že nejsou na obtíže sami, a jejich příbuzným přiblíží jejich prožitky. Knihu uvítají lidé s úzkostnou poruchou, jejich blízcí a dále terapeuti a psychologové.
Mgr. Jarmila Tolimatová je psycholožka a psychoterapeutka, nejčastěji pracuje s dospělými s úzkostně depresivní problematikou.
brož., 168 str., 259 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Trénink psychické odolnosti , Stačí jen málo , Úzkost a její smysl