Knižní novinky

  • 09. 08. 2018
Knižní novinky

Přinášíme nabídku nových knih z nakladatelství Portál.

Cain, Susan
Tichá síla
Překlad: Fafejta, Ondřej
Autorka se zaměřuje na důležitá témata života introvertních dětí a dospívajících (škola, společenský kontakt, koníčky, domov), dává užitečné tipy (jak si uvědomit sílu své povahy, nebo naopak vystoupit z komfortní zóny), dělí se o svůj příběh i výpovědi mnoha introvertních dětí a dospívajících, knihu zakončuje doslovem pro rodiče a učitele. Kniha je určena pro introvertní a plaché děti a dospívající, jejich rodiny a ty, kdo s nimi profesně přicházejí do kontaktu.
Susan Cain, která je sama introvertní, se stala vyhledávanou poté, co vydala svou nesmírně úspěšnou knihu Ticho. Její knihy byly přeloženy do 40 jazyků, její přednáška v rámci řady TED talks má 17 milionů zhlédnutí. Je spoluzakladatelkou společnosti Quiet Revolution a přednáší ve firmách, školách či jiných skupinách po celém světě.
brož., 232 s., 389 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Jak přežít, když nemám kamarády, Jak přežít, když si nevěřím a Umění komunikace s dětmi.

Gordon, Jon
Tesař
Překlad: Antonínová, Hana
Podnikatel Michael se probudí v nemocnici s ovázanou hlavou a netuší, jak se tam ocitl. Dovídá se, že zkolaboval při ranním běhání. Když zjistí, že muž, který mu zachránil život, je tesař, navštíví ho a zjistí, že je mnohem víc než to; je stavitelem životů, kariér, lidí a týmů. Tesař se s Michaelem dělí o svou životní moudrost a pomáhá mu tím nejen zachránit podnik, ale i najít hlubší smysl života. Hlavní postava a s ní i čtenář postupně zjišťuje, že úspěchu nelze dosáhnout přes noc, ale že existují nadčasové principy, které člověku pomohou vyniknout a působit na ostatní.
Jon Gordon absolvoval Cornellovu univerzitu a vystudoval pedagogiku na Emoryově univerzitě. Jeho poradenská a školicí společnost se zaměřuje na rozvíjení pozitivních lídrů, organizací a týmů. Je autorem knih Síla pozitivního přístupu (vyšlo v Gradě, 2016) The No Complaining Rule (příběh o tom, jak si přestat stěžovat, česky zatím ne), Training Camp (příběh o tom, co se osvědčuje v přípravě sportovců, česky zatím ne) a dalších.
váz., 144 s., 235 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Nový One Minute Manager, Malý Machiavelli a Všechno dobré je k něčemu zlé.

Joseph, Stephen
Autenticita
Překlad: Herelová, Magdalena
Autor nabízí svěží a inspirující pohled na psychologii autentického života včetně praktických rad a cvičení. Vychází z existenciální filozofie, z poznatků humanistické psychologie a vlastní zkušenosti psychoterapeuta. V návaznosti na učení Abrahama Maslowa a Carla Rogerse vede autor čtenáře ve třech krocích k autentickému žití. Prvním krokem je poznat sám sebe, druhým vlastnit sám sebe a třetím být sám sebou. Pro všechny fáze uvádí autor praktická cvičení a doporučení.
Stephen Joseph je britský psycholog, původem ze Severního Irska, psychoterapeut se specializací na zvládání traumatu a pozitivní psychologii, spoluzakladatel Centra pro trauma, resilienci a růst v Nottinghamu. Je autorem mnoha publikací na téma pozitivní psychologie, traumatu, na klienta zaměřený přístup. V Portále vyšla jeho kniha Co nás nezabije.
brož., 192 s., 349 Kč
Vyjde také jako e-kniha.
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Co nás nezabije..., Klíče k řešení v krátké terapii a Změna k lepšímu.

Reimann-Höhn, Uta
ADHD a ADD v dospívání
Překlad: Bezděková, Alena
Představa o tom, že děti s ADHD nebo ADD ze své poruchy vyrostou, je bohužel lichá, tyto poruchy svého nositele provázejí po celý život. Mladí lidé s ADHD častěji páchají trestné činy, mívají obtíže v partnerských vztazích. Častěji také trpí depresemi či úzkostmi. Kniha nabízí fundovaný, zkušený pohled pedagožky, která s mladými lidmi s těmito poruchami pracuje. Autorka zařazuje příběhy mladých lidí s poruchou pozornosti s hyperaktivitou nebo bez ní a ilustruje na nich nejrůznější obtíže, s nimiž se dospívající s ADHD a ADD potýkají. Doporučuje postupy, které jsou ozkoušeny v praxi. Nijak ADHD a ADD nedémonizuje, jak se někdy stává.
Uta Reimann-Höhn je německá pedagožka a autorka knih pro učitele.
brož., 160 s., 249 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také tituly Mé dítě má ADHD, Šest kroků ke zvládnutí ADHD a Dítě s ADHD a ADD doma i ve škole.

 

Zde si můžete prohlédnout náš nový ediční plán na druhé pololetí.