Když řeknu Serviska, myslím AVPO Servisní, o.p.s.

  • 11. 09. 2019
Když řeknu Serviska, myslím AVPO Servisní, o.p.s.

"Nikdy jsem nechtěla být ředitel, natož ředitelka! Asi právě proto sedím na dvou židlích a řediteluji Asociaci veřejně prospěšných organizací ČR (AVPO ČR) a její „dcerce“ AVPO Servisní," říká Monika Jindrová. A protože v září v souladu s naším kalendářem představujeme Asociaci veřejně prospěšných organizací ČR, představí nám Monika i její dcerku.

Jaký je tedy mezi organizacemi rozdíl a proč si asociace pořídila vlastní o.p.s.?
AVPO ČR je mezioborová asociace, své služby poskytuje členským organizacím, připomínkuje legislativu, vzdělává, poraduje, spravuje Značku spolehlivosti.

AVPO Servisní, říkáme jí Serviska, je servisní organizace. Poskytuje služby, a to zejména vzdělávání, poradenství a mentoring bez ohledu na členství v asociaci. Umíme připravit akce na míru podle zadání. Členové asociace čerpají slevy na kurzovné. Nabízíme akce za dostupnou cenu díky Nadaci J&T. Pracujeme s neziskovkami, novináři i veřejností.

Chyběla nám servisní organizace, která by reagovala na naše poptávky. Asociace tak se souhlasem valné hromady převzala nevyužívanou o.p.s., došlo k přejmenování a úpravě zakládajících dokumentů. Hodnoty mají nyní obě organizace stejné.

Řídit dvě neziskovky není uplně jednoduché, ale jde to. Pracovat s lektory a mentory, vyhledávat nové talenty a nabízet zajímavé akce a témata je skvělá práce. Pomáháme organizacím s jejich starostmi.

Poznejte nás!
Školní rok jsme zahájili s právníkem Petrem Vítem a podívali jsme se na stanovy spolků. Se Zuzanou Zděnkovou řešíme, jak být atraktivními partnery pro firmy. Téma darovacích smluv, daní, veřejných sbírek je ideální pro auditorku a účetní expertku Miroslavu Nebuželskou. Říjen otevíráme mediálním tréninkem se Štěpánkou Duchkovou, listopad nefinančními dary... Nezapomínáme na mindfulness a age management. Nabídku průběžně aktualizujeme. Rádi přijedeme k vám, akce na míru umíme. Nabízíme otevřené kurzy, workshopy, ale také konzultace a poradenství. Vyzkoušejte nás!

Monika Jindrová, AVPO ČR i AVPO Servisní
Ozvěte se   jindrova@avpo.cz