Kdo má rád…

  • 16. 06. 2015
Kdo má rád…
Tisková zpráva: V Hrádku u Pěčína na Novohradsku, v úplném cípu jižních Čech se na Martinském mlýně konal půlkulatý 5. ročník Dětského dne a benefičního koncertu „Kdo má rád…“.

V Hrádku u Pěčína na Novohradsku, v úplném cípu jižních Čech se na Martinském mlýně konal půlkulatý 5. ročník Dětského dne a benefičního koncertu „Kdo má rád…“.
A tak si už od 11.00 hodin všechny děti mohly zdarma užít pohádkového lesa s pohádkovými bytostmi, kde plnily různé úkoly a hádaly, kterou že to pohádku, pohádkové bytosti představují. Pokud zdolaly všech 8 stanovišť, čekala je v cíli čarodejnice, která dětem předávala diplomy a hračky jako dárky za zdolání pohádkového lesa. A když už měly děti stezku lesem za sebou, mohly si například utrhnout v lese na perníkovém stromě svůj perníček nebo si jít zaskotačit na atrakcích, které byly pro ně připraveny také zdarma. Čekala je zde též dětská diskotéka nebo ukázky asistenčních vodících psů ze společnosti Helppes. I když asi na 15 minut zkropil dětské rejdění déšť, celkově se zde během dopoledne i odpoledne objevilo na 500 dětí.
No a po dětském dni následoval už očekávaný benefiční koncert „Kdo má rád…“, na kterém se střídal jeden interpret za druhým. Celou akci odstartovala moderátorka Markéta Mayerová, která se hned v úvodu na podiu potkala s 1.náměstkyní hejtmana Jihočeského kraje Ivanou Stráskou, starostou města Prachatice, starostou města Trhové Sviny Pavlem Randou, majitelkou Martinského mlýna Martinou Doudovou a zpěvákem a producentem Martinem Francem, který celou akci připravil.
Hned jako jedno z prvních překvapení se na podiu objevila Zuzana Stirská a její Fine Gospel Time, kteří hned od počátku roztleskali úplně plné hlediště diváků.
A následovali další účinkující, zpěvačka Markéta Zehrerová, moderátor a dramaturg Vítek Pokorný, který opět dorazil se svou mladou přítelkyní, čerstvá maminka a zpěvačka Leona Šenková, Pavel Roth, který zazpíval nesmrtelný hit Zahrada ticha, muzikálový matador Bohuš Matuš, dívčí seskupení 5Angels, za kterými přijelo opravdu hodně fanoušků, zpěvák hitu Až se ti jednou bude zdát Jakub Smolík, charismatická a nesmírně sympatická herečka a šansoniérka Chantal Poullain, která si zazpívala jeden svůj šanson a v duetu se představila se Martinem France, Ilona Csáková, která dorazila se svými syny, s kterými absolvovala pohádkový les a přišla z něj úplně promočená od deště, ale dorazil s ní i její manžel Radek. Jako 2. překvapení večera se zde objevil zpívající tanečník a legenda baletu Vlastimil Harapes, který k dobrému přidal taky šanson a nakonec směrem z řad diváků dotančil na podium nesmírně vitální Josef Laufer, který zvedl diváky ze sedaček.
Nakonec se interpreti společně rozloučili s diváky za zvuku flašinetu písničkou Není nutno a do rukou ředitele prachatické nemocnice Michala Čarvaše se předal šek s částkou 67.000,- Kč, která se použije opět pro dětské a novorozenecké oddělení této nemocnice.
Zatímco si V.I.P. hosté užívali volné zábavy a úžasného rautu od Top Hotelu Praha, skvělého vína velkobílovického vinařství Staňa Mádla, tak od 21.00 hodin pak ještě na diváky čekaly kapely Kaplans Friends Blues Band a Angels s jejich frontmenem Markem Černochem.
Už teď je ovšem jasné, že tato akce v jižních Čechách nabírá opravdu do obřích rozměrů a tak se návštěvníci mohou těšit na 6. ročník této bohulibé benefice, který proběhne v sobotu 11.června 2016.