KDE VYBÍRAT OBDAROVANÉ

  • 05. 06. 2018
KDE VYBÍRAT OBDAROVANÉ

Chcete-li si být jisti, že podporujete skutečně spolehlivou neziskovou organizaci, vyberte si držitele Značky spolehlivosti. Cestu mezi dárci a neziskovými organizacemi zjednodušují projekty Daruj správně, Darujme.cz, Znesnáze21 nebo Donio. Jejich podrobné srovnání nejdete zde.

Asociace veřejně prospěšných organizací ČR (AVPO ČR) nabízí neziskovkám možnost získat Značku spolehlivosti. Spolehlivá veřejně prospěšná organizace je každoročně prověřována, zda adekvátně hospodaří s darovanými prostředky, pracuje na svém dalším rozvoji, odpovědně naplňuje svoje poslání. O Značku spolehlivosti se může ucházet organizace, která splní vstupní kritéria. Samotné hodnocení je zpoplatněné. Vše o značce se dozvíte zde. Prověřené neziskovky naleznete zde.


Hlavním cílem projektu Daruj správně, jenž je zaměřen na individuální dárcovství, je co nejvíce zjednodušit cestu mezi dárci a neziskovými organizacemi a odbourat starost, zda peníze putují tam, kam opravdu mají. Každá organizace registrovaná na Darujspravne.cz je prověřena, má veřejnou sbírku a je plně transparentní.
Fórum dárců je jediné celorepublikové sdružení, které zastřešuje dárce v České republice – na podpoře dárcovství pracuje Fórum dárců úspěšně od roku 1997 a sdružuje přední tuzemské nadace a fondy.  Kromě Daruj správně patří mezi jeho další projekty například Dárcovská SMS, Ceny Fóra dárců, Žebříčky nadací a fondů a další.


Darujme.cz je řešení a platforma pro online dárcovství v České republice. Neziskovým organizacím a dárcům zpřístupňuje důvěryhodné, komplexní a přehledné prostředí pro moderní formy dárcovství.
Za Darujme.cz stojí jedna z velkých českých soukromých nadací – Nadace Via, která od roku 1997 rozvíjí filantropii a komunitní život v Česku. Na Darujme.cz od počátku úspěšně spolupracuje se sesterskou organizací Sdružení VIA, z. ú., která službu administruje a stará se o každodenní chod.


PODPOŘIT MŮŽETE I PROJEKT BuduPomahat.cz
Chcete-li podpořit projekt BuduPomahat.cz, tak O NĚM MLUVTE, DOPORUČUJTE. Nebo nám napište o své podpoře neziskovek, o Vašich zkušenostech. Rádi zveřejníme článek na našem webu. Svým příběhem můžete inspirovat někoho dalšího. Protože POMÁHAT JE RADOST. 

Informace o registrovaných sociálních službách a další inspiraci naleznete zde.