Karnaval Latino podpořil pěstounství a mentálně hendikepované

  • 19. 06. 2019
Karnaval Latino podpořil pěstounství a mentálně hendikepované

Charitativní den na podporu Domova Laguna a Týdne pěstounství „Karnaval Latino 2019“ proběhl v sobotu 15. 6. v pražském parku Portheimka. Na dni plném nejen latinsko-amerických rytmů, vůní a chutí, kterým provázel Slávek Boura, vystoupila i oblíbená česká kapela Naděje.

V zaplněném parku Portheimka panovala skvělá nálada. Na pódiu živě zahrála a všechny roztancovala v latinsko-amerických rytmech celá řada kapel z Mexika, Bolívie, Kuby, Peru, Brazílie, Španělska, Argentiny či Chile. Nechyběl taneční workshop v podání skvělé tanečnice salsy Terezy Kaucké z Happy Place & Happy Salsa. Dětské publikum potěšilo veselé interaktivní vystoupení „Kája dětem“ a nejen všem příznivcům Domova Laguna dobře známá skupina Naděje skvěle podtrhla atmosféru sbližování a integrace.

Klienti Domova Laguna Psáry tančili a bavili se spolu s ostatními. S činností tohoto výjimečného zařízení, které již půl století nabízí dětem, mládeži i dospělým lidem s mentální retardací nejen profesionální speciálně pedagogickou péči, výchovu a vzdělávání, ale také normální lidský přístup a podmínky ke spokojenému životu, seznámila v rozhovoru se Slávkem Bourou Eva Ungerová. Na téma Týdne pěstounství promluvila Jana Frischmannová, ředitelka Vzdělávacího a informačního centra Praha 5. V průběhu akce se zástupci Prahy 5 s Domovem Laguna nejen seznámili, ale také domluvili na další spolupráci.

V rámci doprovodného programu si děti užily malování na obličej s Kathy Gajewskou, skákací hrad a další atrakce. Nechyběla nebývale bohatá nabídka občerstvení a dalších, především latinských, produktů. Zlatým hřebem akce byla bohatá tombola na podporu Domova Laguna. Mezi skvělé ceny patřili například voucher na ubytování pro dvě osoby na dvě noci v Apartmánech Dešov 119, krásné hračky věnované Kawaii Production, zdravé dobroty od I love hummus, skvělé víno od Dejsivino.cz nebo dobrodružný román o mýty opředeném hraběti de Saint-Germain „Nesmrtelný hrabě“ od české spisovatelky Kristýny Freiové.

„Karnaval Latino 2019 se opravdu vydařil, mám z toho velkou radost, hlavně kvůli Domovu Laguna, který se snažíme podporovat již dlouho, protože jsou tam všichni skvělí,“ říká Ing. Lucie Kružíková, ředitelka Cathedral s.r.o., a dodává: „Chci moc poděkovat všem, kdo se na akci podíleli, mimo jiné skvělým účinkujícím a všem partnerům.“ Mezi partnery akce Karnaval Latino 2019 patřili Cathedral s.r.o., Kultura na dlani, Persum PR, El Arriero, Vzdělávací a informační centrum Praha 5, Matthew K. Laker (American Therapist in Prague), ČSOB Pojišťovna, Apartmány Dešov, Spisovatelka Kristýna Freiová, Dejsivino.cz, Kawaii Production s.r.o., Green David, I love hummus, Exclusive Beauty Clinic, Prague Morning, PAMPAS MARKET, Budějovický Budvar, Psí šatník, Violet Group s.r.o., Vychutnávej.cz a samozřejmě Domov Laguna Psáry. Hlavním mediálním partnerem byl portál život-online.cz, který přináší mimo jiné exkluzivní rozhovory s umělci vystupujícími na akcích pořádaných Akce Praha 5 v Portheimce. Akci pořádala společnost El Arriero s organizační podporou Cathedral, s.r.o.