Kam s Brontosaurem v listopadu? Přehled akcí s volnými místy

  • 22. 10. 2013
Kam s Brontosaurem v listopadu? Přehled akcí s volnými místy
Zima se blíží, stále ale můžeš vyrazit na poslední podzimní víkendové akce. Přinášíme přehled těch nejzajímavějších, které mají stále volno. Vyber si. Čekají tě neobvyklá místa, noví přátelé, trochu smysluplné pomoci přírodě a památkám, zábava a pohoda.

Survival weekend

1. - 3.11. Ekocentrum Hodonín

Příroda a přežití v ní. Příroda a pomoc jí. Víkend pro muže i ženy, co rádi zkusí něco prožít ... a přežít.

"Ztroskotali jste se uprostřed neznámé krajiny, se skupinou lidí, které sotva znáte. Nemáte žádné zásoby a noc se blíží. Potřebujete se co nejdřív dostat do civilizace než něco dostane vás."

Přijďte si vyzkoušet, jak přežít!


Trpaslík a sedm Sněhurek

1. - 3.11. Hrad Lichnice

Za sedmero horami, no vlastně, ehm, kolik jich bylo? Raději to přeskočím. A za sedmero řekami, inu pokud se vodních ploch týče, možná by bylo záhodno zmínit i několik jezer a vodních nádrží. Tedy tam
někde leží hrad Lichnice.

On opravdu leží, protože je to spíš zřícenina a hrad, který leží, by klidně mohl být taková zřícenina. Jéje, jak je tohle dál? Ta paměť, potřeboval bych si ten příběh trochu oprášit. Pojeďte nám pomoci s
rekonstrukcí nejen starého hradu, ale i pohádky!


Bobules

1. - 3.11. Neratov

Bývalá sudetská osada...Neratov...Bärnwald...les plný bobulí...Bobules!
Právě tohle je místo, které má zase žít. Občanské sdružení Neratov obnovuje historické stavby a zároveň provozuje chráněné dílny. V srdci Orlických hor, na česko-polské hranici najdete komunitu lidí, kteří jsou si blíž. Láká vás víkendová památkářská akce se sociálním nádechem? Pojeďte s námi na Bobules!


Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?

15. - 17.11. Mikulčice

Pojeďte společně s námi strávit jeden podzimní víkend v jihomoravském lužním lese.
Co nás čeká? Hry uvnitř i venku, obnovení domovů pro místní ptactvo, noví kamarádi a večerní zpěv u kytary, dobré jídlo a pohoda podzimních dnů. A kdepak máš ty své hnízdo, svůj domov?


PříjezdICE

15. - 17.11. Zdice

Oprášíme a zvelebíme železniční techniku v muzeu depa dopravní techniky. Na stroje narozené v minulém století se často zapomíná - jak lidem ulehčily život. V sobotu pomůžeme záchraně depa a exponátů a v neděli nás čeká překvapení. Spát budeme ve vagoně řady Be s kamny. Akce není určena jen železničním nadšencům.


KAP: Kurz Akce Příroda

29.11. - 1.12. Praha

Máš chuť zapojit se do organizování víkendovek pod Akcí Příroda? Pak neváhej a přijeď na KAP aneb Kreativně-Akčně-Participativně!

• Základní vědomosti o péči stromů a zeleně
• Příprava akce od A do Z
• Jak na dobrovolníky – aby je práce bavila a viděli v ní smysl



Chystáš se vyrazit s Brontosaurem poprvé? Přečti si, jak probíhají víkendovky. http://bit.ly/19r63SC
Pokud už víš, kam chceš jet, přihlas se pomocí elektronické přihlášky v kalendáři akcí. http://bit.ly/1aWIjpu