Jak se vyznat v nabídkách pomoci: Diakonie nabízí celostátní informační linku a mapu všech nabídek

  • 26. 03. 2020
Jak se vyznat v nabídkách pomoci: Diakonie nabízí celostátní informační linku a mapu všech nabídek

Praha, 26. 3. 2020: Diakonie, jeden z nevýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v ČR, v aktuální situaci nabízí veřejnosti:

    Celostátní informační linku 24 24 878 24 pro ty, kdo potřebují nebo nabízí praktickou pomoc. Jedno číslo obsluhuje celou republiku, zájemce o pomoc propojujeme se všemi organizacemi, o nichž víme.
    Přehlednou mapu všech nabídek pomoci různých organizací v celé republice na webu jsmesvami.diakonie.cz.
    Veřejnou sbírku na pomoc potřebným během epidemie: 2100691426 / 2010, VS 2020
    Bezplatnou krizovou linku 800 567 567 pro ty, kteří v souvislosti s aktuální situací prožívají strach, úzkost nebo obavy a potřebují podporu, porozumění, bezpečí.

Současná situace s epidemií COVID-19 ukázala, že v krizových okamžicích se v lidech zvedne vlna solidarity. Pomoc však často není koordinovaná, přichází z mnoha směrů a pro ohrožené lidi není jednoduché se v ní vyznat. Diakonie proto nabízí jednu celostátní informační linku 24 24 878 24 a jednu aktualizovanou přehledovou mapu se všemi nabídkami pomoci. V případě, že Diakonie v místě, odkud volající pochází, nepůsobí, zprostředkuje operátor na lince kontakt na jinou organizaci například Adru, Charitu nebo pomoc místních úřadů a dobrovolnických organizací. Interaktivní mapa všech nabídek i možnost zaregistrovat se jako dobrovolník jsou na webu jsmesvami.diakonie.cz.
Vyhlášenou veřejnou sbírkou chce Diakonie pomoci těm nejohroženějším, jako jsou senioři, rodiče samoživitelé, onkologicky nemocní, kteří v době trvání nouzového stavu mají stíženou možnost obstarat si běžné životní potřeby. Po skončení akutní situace podpoří Diakonie sociálně slabé lidi, kteří v důsledku krize přišli o práci. Číslo účtu sbírky: 2100691426 / 2010, var. symbol 2020. Více na jsmesvami.diakonie.cz/dar
Lidem, kteří v souvislosti s aktuální situací prožívají strach, úzkost nebo obavy a potřebují podporu, porozumění, bezpečí, nabízí Diakonie bezplatnou linku 800 567 567. Lidé mohou telefonovat denně od 9 do 20 hodin včetně víkendu, provoz linky zajišťují odborníci z oblasti krizové intervence SOS centra Diakonie.