INSPO 2023: třiadvacátý ročník konference proběhne v sobotu 25. listopadu

  • 28. 04. 2023
INSPO 2023: třiadvacátý ročník konference proběhne v sobotu 25. listopadu

Konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami se uskuteční v sobotu 25. listopadu 2023 v Kongresovém centru Praha. Na registraci účastníků je ještě brzy, ale organizátoři již uvítají nabídky přednášek a předběžné potvrzení účasti od vystavovatelů.

Konference pořádaná BMI sdružením vždy seznamovala účastníky s nejnovějšími technologickými trendy, konkrétními pomůckami, projekty a službami usnadňujícími život lidem s různým zdravotním postižením. Středisko Teiresiás Masarykovy univerzity, které od loňska převzalo organizování konference, na tomto zaměření nic nemění.

Dopolední program 23. ročníku INSPO bude společný pro všechny, odpoledne se zájemci rozdělí do tří sekcí. Jedna bude věnována přístupnosti nejen webu, další se zaměří na využití ICT při vzdělávání a zaměstnávání osob se zdravotním postižením a třetí na využití ICT pro osoby se sluchovým postižením. Nabídky na přednášky je možné zaslat prostřednictvím tohoto formuláře.

Výhodou bezbariérových prostor Kongresového centra Praha je, že poskytují dostatek místa také pro výstavní část. V posledních letech však vystavovatelé kvůli covidu-19 neměli možnost prezentovat svoje pomůcky, programy a služby osobně.

„Věřím, že toho nyní využijí a přihlásí se na konferenci, aby svoje klienty či budoucí zákazníky seznámili s novinkami ve své nabídce. Účastníci vždy oceňovali, že se s nimi mohou na místě seznámit, vyzkoušet si je,“ uvádí Radek Pavlíček ze Střediska Teiresiás.

Vystavovatelé se mohou předběžně přihlásit k účasti prostřednictvím tohoto formuláře.

Konferenci INSPO 2023 pořádá Středisko Teiresiás Masarykovy univerzity s přispěním BMI sdružení. Generálním partnerem konference je Nadace Vodafone ČR, mediálními partnery jsou ČTK Protext, portály Helpnet, Poslepu a Inspirante.