Informace o produkci Portálu

  • 22. 11. 2018
Informace o produkci Portálu

Přicházíme s nabídkou nových knih z nakladatelství Portál.

Montessori, Maria
Absorbující mysl
Vývoj a výchova dětí od narození do šesti let
Překlad: Glabazňa, Radek
Povrchní vykladači někdy tvrdí, že základem montessoriovského přístupu je ponechat dítěti naprostou volnost a nikterak ho neomezovat. Naprostá svoboda ale platí jen u činností přirozených. Rozhodujícím faktorem je proto rozpoznání činností přirozených, vedoucích k rozvoji osobnosti, od činností deviantních, vedoucích k destrukci nebo tyranizování okolí.
Maria Montessori (1870–1952) byla všestranná italská pedagožka, filozofka a vědkyně. Je známa především svými novými pedagogickými metodami. Vystudovala medicínu, filozofii a psychologii, zabývala se antropologií, biologií a pedagogikou.
brož., 304 str., 379 Kč
Ukázka z knihy

Simone, Rudy
Aspergerka
Posila pro ženy s Aspergerovým syndromem
Překlad: Diestlerová, Petra
Tuhle poruchu autistického spektra nemá jen Sheldon z Teorie velkého třesku, ta potká i holky. Jaké to je být jiná a jak se poprat s poruchami nálad? Jak má aspergerka randit, když se jí nedaří komunikovat s lidmi z okolí? Knížka plná výpovědí dívek a žen je skvělým průvodcem v bludišti zvaném Aspergerův syndrom. Nenajdete v ní nic, co by ostatní aspergerky nezažily na vlastní kůži.
Rudy Simone je autorkou pěti knih o Aspergerově syndromu. Je zpěvačkou, textařkou a komičkou.
brož., 232 str., 359 Kč
Ukázka z knihy

Goulston, Mark
Domluvit se dá s každým
Techniky úspěšné komunikace
Překlad: Latečková, Barbora
Autor předkládá jednoduché, prověřené techniky k odstranění komunikačních bariér. Jejich cílem je navázat konstruktivní dialog se šéfem, zákazníkem, kolegou či rodinným příslušníkem. V knize najdete verbální i neverbální způsoby, jak kohokoli upoutat, a také sedm rychlých metod pro zvládání náročných situací.
Mark Goulston je obchodní poradce, konzultant, řečník a kouč. Působí jako krizový psychiatr a psychiatrii též vyučuje. Školí FBI a policii o způsobech vyjednávání s únosci. Přispívá do různých médií, vystupuje na televizních stanicích a píše blogy. Česky vyšla jeho kniha Nestůj si v cestě.
brož., 224 str., 399 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Kniha rozhodnutí , Co řeknete, změní váš svět , Nenásilná komunikace

Hejlskov, Andrea
Náš velký útěk
Přežije rodina mimo civilizaci?
Překlad: Kliková, Markéta
Taky jste toužili odpojit své děti od mobilu, sebe od civilizačního kolotoče a začít žít v krásné přírodě? Andrea to udělala doopravdy. Strhujícím způsobem popisuje, jak ona i její rodina znovu objevují vnitřní sílu a soudržnost, ale i konflikty potlačené civilizací, které mimo ni vyvstanou v plné síle. Prožijte s nimi rok v opuštěném domku hluboko ve švédských lesích.
Andrea Hejlskov je dánská psycholožka, vyučovala psychologii na univerzitě, pracovala jako dětská psycholožka, ale pak se s manželem rozhodli k radikálnímu kroku popsanému v knize. Své zkušenosti vylíčila v blogu, který později vyšel knižně.
brož., 288 str., 325 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Nietzsche v Nice , Lži na pohovce - váz.