Informace o produkci Portálu

  • 27. 05. 2022
Informace o produkci Portálu

Nenechte si ujít novinky z nakladatelství Portál.

Erickson, Milton H., Rossi, Ernest L.
Hypnotické světy
Klinická hypnóza a nepřímé sugesce
Překlad: Kohoutek, Tomáš; Kleinová, Kateřina
Doslovný záznam Ericksonovy indukce klinické hypnózy a jeho přístupu k nácviku tranzu poskytuje studentům i odborníkům jasné příklady vývoje klinických hypnotických jevů. Dvěma hlavními inovacemi v tomto svazku jsou teorie využití hypnózy a nepřímé formy návrhů. V každé kapitole spoluautor Ernst Rossi objasňuje a rozpracovává relevantní otázky právě ilustrované Ericksonovy práce a analyzuje Ericksonův přístup k odhalení některých základních proměnných, které lze izolovat a testovat budoucí experimentální prací. Tyto sekce jsou mostem mezi klinickým uměním Ericksonovy hypnoterapie a systematickým úsilím vědecké snahy o porozumění lidskému chování.
brož., 384 str., 499 Kč
Ukázka z knihy
Moore, Thomas
Terapie duše
Umění provázejícího rozhovoru
Překlad: Kolmačka, Pavel
Psychologický a v nejširším slova smyslu spirituální rádce prodchnutý životní moudrostí a zkušeností probírá oblasti, jako jsou zdroje terapeutických témat v osobních příbězích, mýtech, pohádkách, práce se sny, komplexy, přenosem, terapie v běžném světě (práce, společnost, rodičovství, výchova, duchovní provázení), osobnost terapeuta (styl, stín, péče o sebe…).
Hluboká, a přesto praktická a srozumitelná kniha je určena nejen terapeutům jako vytyčení duchovního základu jejich povolání, ale všem, kdo mají zkušenost s pomocí druhým, s nasloucháním, na koho se ostatní obracejí se svými starostmi a potřebami.
brož., 264 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
Hubner, Anita
Mám to o sobě říct?
Jak se vypořádat se stigmatem duševní nemoci
Překlad: Nováková, Milena
Když bylo autorce 21 let a studovala psychologii, byla u ní diagnostikována psychóza a její psychiatr jí řekl: „Někdo s psychózou se nikdy nevyléčí. Raději studium ukončete a najděte si chráněné bydlení.“ Kdyby ho poslechla, nikdy by se nestala známou nizozemskou odbornicí na téma stigmatu duševní nemoci. V knize Mám to o sobě říct? zúročuje své zkušenosti poradkyně a lektorky a snaží se lidem s duševním onemocněním pomoci v tom, aby se v maximální míře zapojili do společnosti a fungovali nezávisle. Dává praktické rady, v jaké míře o své nemoci hovořit třeba při pracovním pohovoru nebo na první schůzce a jak se vypořádat se stigmatem, které člověku dává nejen společnost, ale i on sám. Cílem knihy je stručným, výstižným jazykem posílit a dát naději. Kniha je určena pro lidi s duševním onemocněním, ale i pro jejich blízké a profesionály, kteří s nimi pracují.
brož., 224 str., 399 Kč
Ukázka z knihy
Telléus, Annika
Naslouchat je umění
Jak účinně a pozitivně komunikovat
Překlad: Stiessová, Helena
Jak klást správně otázky? Jak se vyhnout nedorozuměním a chybným závěrům? Jak nastavit v rozhovoru pozitivně hranice? Proč je důležité naslouchat s laskavostí i sobě? Jak poznat, kdy už naslouchání není řešením?
Kniha se zaměřuje na schopnost efektivně, neagresivně a bez odsudku naslouchat sobě i druhým a využívat ji pro účinnou mezilidskou komunikaci. Je doplněná srozumitelnými příklady z praxe a nabízí čtenáři množství nástrojů, jak dokázat lépe porozumět druhým, i náměty k přemýšlení v závěru každé kapitoly.
brož., 144 str., 299 Kč
Vyjde také jako e-kniha
Ukázka z knihy