INEX-SDA vyhlašuje soutěž fotografií ze zahraničních rozvojových projektů. Letos v novém

  • 11. 08. 2015
INEX-SDA vyhlašuje soutěž fotografií ze zahraničních rozvojových projektů. Letos v novém
Soutěž vyhlašuje tradičně INEX-SDA (sdružení dobroovlných aktivit) – největší český sprostředkovatel dobrovolnických projektů. Letos již po deváté. Nově je ovšem letos ošperkována i myšlenkou etiky a boje proti stereotypům.

Jako dobrovolníci se lidé podívají do různých koutů světa a často se dostanou do situací a míst, které nejdou nezvěčnit. Je škoda se s takovými fotografiemi nepodělit. V posledních destiletích se ovšem vyrojilo velké množství fotografií, včetně těch medializovaných, které mají spíše za cíl šokovat, než přenášet objektivní nejednostrannou skutečnost.

Letos ale INEX-SDA vyhlašuje poptávku po dobrých zprávách. Jde ve šlépějích portálu World’s Best News, jehož cílem je informovat o pozitivních společenských změnách, které se jen zřídka dostanou do hledáčku médií a zůstávají proto většině z nás utajené.

Účast v soutěži je jednoduchá, stačí mít oči na šťopkách a během dobrovolnických cest dokumentovat inspirativní projekty a zajímavé osobnosti, které přináší pozitivní změnu do své komunity či regionu, nebo jen detaily, pro které není většinou v médiích místo. V zápětí stisknout spoušť, vymyslet komentář a poslat do INEXu.

Poměrně obsáhlý text o pravidlech soutěže je přímo na stránkách INEXu včetně odkazu na facebookovu událost. My jsme vám ale řekli v kostce všechno, tak se neváhejte přihlásit. Těšíme se na vyhlášení vítězů a výstavu, která proběhne na Mezinárodní den dobrovolníků.