Hvězdy českého volejbalu podpoří unikátní charitativní beachvolejbalový turnaj na podporu poskytovatelů sociálních služeb.

  • 02. 09. 2015
Hvězdy českého volejbalu podpoří unikátní charitativní beachvolejbalový turnaj na podporu poskytovatelů sociálních služeb.
Tisková zpráva, Praha – 3. 9. 2015: Bývalý reprezentant Martin Lébl, české špičkové beachvolejbalistky Martina Bonnerová a Lenka Háječková, spolu s italskou hvězdou Andreo Tomatisem sehrají vložený exhibiční zápas a podpoří tak svou hrou charitativní turnaj v plážovém volejbale smíšených týmů na podporu poskytovatelů sociálních služeb.

Tisková zpráva
Praha – 3. 9. 2015
Hvězdy českého volejbalu podpoří unikátní charitativní beachvolejbalový turnaj na podporu poskytovatelů sociálních služeb.
Bývalý reprezentant Martin Lébl, české špičkové beachvolejbalistky Martina Bonnerová a Lenka Háječková, spolu s italskou hvězdou Andreo Tomatisem sehrají vložený exhibiční zápas a podpoří tak svou hrou charitativní turnaj v plážovém volejbale smíšených týmů na podporu poskytovatelů sociálních služeb.
Beach Help Cup se uskuteční v sobotu 5. září 2015 ve sportovním areálu Beach Braník, Za Mlýnem 10, Praha 4.
Vložený exhibiční zápas bude zahájen ve 14,30 hod.
„Martin Lébl je mým volejbalovým idolem a vidět ho na našem turnaji je pro mě velkou ctí“, říká Roman Mucha, ředitel turnaje a pořádající organizace Hornomlýnská, o.p.s. A vysvětluje, jak je možné, že podplukovník v záloze po 22 letech služby v české armádě a pěti letech života mimo uniformu organizuje volejbalový charitativní turnaj: „Rok a půl jsem ředitelem společnosti, která poskytuje přímou péči dětem se zdravotním postižením. Denně vidím, jak potřebné a důležité je pomáhat nejen těm dětem, ale také jejich rodičům. Neustále se potýkám s nedostatkem peněz na poskytování našich služeb. Jako bývalý voják a amatérský volejbalista vyznávám týmovou hru a spolupráci. Uspořádat Beach Help Cup nejen na naši podporu, ale pomoct i dalším organizacím, byla velká výzva.“
Ke společnosti Hornomlýnská, o.p.s. se připojilo dalších 47 organizací poskytujících sociální služby a vytvořili tak pro hráče nabídku, ze které si vybírali při přihlašování do turnaje. Každý tým si vybral jednu z nich a výsledkem je turnaj, do kterého se přihlásilo 32 týmů (smíšených dvojic - muž a žena), kteří si zahrají o procentuální podíl z celkového výtěžku turnaje.
„Jsme nadšeni nejen z přístupu hráčů, jejich ochotě zaplatit startovné dopředu a utkat se o finanční výtěžek turnaje pro potřebné, ale také z postoje organizací, které nám pomohly vytvořit bohatý doprovodný program“, říká Eliška Raupachová, manažerka turnaje, a s úsměvem dodává „Na náš turnaj si hráči mohou vzít celé rodiny a my víme, že se nebudou nudit. Budou si moci vyzkoušet jaké to je, být handicapovaný a pro koho vlastně hrají. Je potřeba si uvědomit, že ne každý má to štěstí být zdravý a není závislý na pomoci.“
Pro mnohé to bude opravdový mazec. „Poprvé budu hrát beach o peníze a k tomu ještě pro někoho, kdo je opravdu nutně potřebuje“ říká Aneta, jedna z hráček a přiznává, že je hodně nervózní.
Předpokládaný výtěžek turnaje činí 50.000 Kč a jeho rozdělení organizacím bude závislé na umístění jejich reprezentantů v turnaji. Jen prvních 16 míst bude brát peníze.
„Kdo to bude, je těžké odhadnout“ svorně říkají pořadatelé „složení týmů a jejich herní schopnosti jsou pro nás velkou neznámou“. A záležet bude jistě také na podpoře fanoušků, mezi kterými nebudou chybět zaměstnanci a klienti poskytovatelů sociálních služeb.
Kdo bude lépe fandit? Pejsci cvičení na pomoc nevidomým, senioři z domovů pro seniory, neslyšící, nebo jejich asistenti nebo snad vozíčkáři či matky v tísni. Uvidíme. V sobotu 5. září se to dozvíme na prvním ročníku unikátního turnaje Beach Help Cup.

Harmonogram turnaje Beach Help Cup
•    07:45 - 08:15 hod. proběhne prezence týmu a jejich seznámení s organizacemi, které se rozhodli reprezentovat,
•    od 8:30 hod se začne hrát,
•    od 09:00 do 18:00 bude probíhat doprovodný program,
•    od 14:30 do 15:30 vložený exhibiční zápas hvězd českého volejbalu (Martin Lébl, Martina Bonnerová, Lenka Háječková a italský host Andrea Tomatis). Turnaj bude přerušen a všichni budou fandit. Současně proběhne slavností zahájení a poděkování sponzorům a partnerům,
•    od 15:30 hod pokračování turnaje až do cca 21:00 hod.,
•    po skončení turnaje proběhne ocenění vítězů a předání symbolických šeků.

Doprovodný program turnaje
Střelnice, lukostřelba, sprejování, závody na invalidním vozíku, život osob se zrakovým postižením, šipky, zábavná výuka znakové řeči, skákací hrad, trampolíny, chůze na slackline, malování dětí na obličej a další. Na vybraných atrakcích budou probíhat doprovodné soutěže.

Seznam organizací, na jejichž podporu se bude hrát:
1.    Amélie, o.s.
2.    Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel – ASNEP
3.    Asociace pomáhající lidem s autismem - APLA Praha, střední Čechy, o.s.
4.    Centrin CZ s.r.o.
5.    Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s.
6.    Centrum sociálních služeb Praha
7.    Česká alzheimerovská společnost, o.p.s.
8.    Česká unie neslyšících
9.    Dobrovolnické centrum Protěž
10.    Domov pro seniory Chodov
11.    Domov sv. Karla Boromejského
12.    Dům tří přání
13.    Fosa, o. p. s.
14.    Green Doors z.ú.
15.    Hornomlýnská, o.p.s.
16.    In IUSTITIA, o.p.s.
17.    Klub vozíčkářů Petýrkova, o.p.s.
18.    Lačhe Čhave
19.    PONTE,z.ú.
20.    Okamžik – sdružení pro podporu nejen nevidomých
21.    Palata – Domov pro zrakově postižené
22.    Pestrá společnost, o.p.s.
23.    Proxima Sociale o.p.s.
24.    Raná péče EDA
25.    Sdružení SOS dětských vesniček
26.    SPOLEČNOU CESTOU z.s.
27.    Středisko prevence a léčby drogových závislostí Drop In o.p.s.
28.    Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 – Domov seniorů
29.    Tichý svět
30.    V jednom domě o.p.s.
31.    YMCA Praha
32.    Ztracené dítě, o.s.


Turnaj je pořádán pod záštitou prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR
Ing. Jiřího Horeckého, Ph.D., MBA.
A pod záštitou Radní hlavního města Prahy pro sociální oblast a školství Ing. Mgr. Ireny Ropkové a Radní hlavního města Prahy pro sport a volný čas Hany Novákové.

Sponzory a partnery turnaje jsou
•    AGS Trade s.r.o. (Paintballgame.cz),
•    A-CLEAN corporation s.r.o.,
•    Městská část Praha 3,
•    Městská část Praha 12,
•    Epam Tibetská medicína,
•    Arrea,
•    Molten,
•    Pepsi,
•    Gatorade,
•    Plzeňský Prazdroj,
•    M2C - Mark2 Corporation Czech a.s.,
•    Madisson, s.r.o.,
•    Automyčka Express,
•    Agentura Leman, s.r.o.

Kontakt pro média:
Roman Mucha - ředitel turnaje, info@beachhelpcup.cz, 733 553 105, www.beachhelpcup.cz
Obrazová příloha na http://www.beachhelpcup.cz/informace-pro-media/