Hlasujte pro svoji NEZISKOVKU ROKU!

  • 21. 10. 2016
Hlasujte pro svoji NEZISKOVKU ROKU!
Čtvrtý ročník nezávislého ocenění NEZISKOVKA ROKU pro neziskové organizace jde do finále. Prestižní ceny pro profesionálně vedené neziskové organizace uděluje Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) společně s partnery ocenění, a to na základě vlastní vyvinuté metodiky „Zdravého organizačního řízení“©.

Tisková zpráva, 20. října 2016
Hlasujte pro svoji NEZISKOVKU ROKU! Slavnostní ceremoniál předání prestižních ocenění proběhne 28. listopadu v Divadle Archa v Praze.
Čtvrtý ročník nezávislého ocenění NEZISKOVKA ROKU pro neziskové organizace jde do finále. Prestižní ceny pro profesionálně vedené neziskové organizace uděluje Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) společně s partnery ocenění, a to na základě vlastní vyvinuté metodiky „Zdravého organizačního řízení“©.
Cena se uděluje ve třech kategoriích – malá, střední a velká organizace. Zvláštní pozornost je věnována Ceně veřejnosti, o jejímž vítězi může prostřednictvím webových stránek www.neziskovkaroku.cz hlasovat široká veřejnost. Jde o jeden z nejvhodnějších způsobů, jak zviditelnit ty nejlepší, představit příklady dobré praxe ostatním a ukázat na kvalitu jejich práce.
Slavnostní vyhlášení vítězů všech kategorií proběhne 28. listopadu v Divadle Archa v Praze.
„Pro neziskové organizace je možnost přihlásit se do NEZISKOVKY ROKU výbornou příležitostí, jak otestovat vlastní silné, ale i slabé stránky a najít cestu ke zlepšení. Mnohdy je pro neziskovky opravdu obtížné získávat zpětnou vazbu,“ říká za Nadaci rozvoje občanské společnosti (NROS) její ředitelka Hana Šilhánová. A dodává: „Práce neziskových organizací je pro naši společnost nenahraditelná a víc než potřebná. My jsme velice rádi, že můžeme již čtvrtým rokem vyhlásit v rámci galavečera ty nejlépe ohodnocené, které získají ocenění NEZISKOVKA ROKU v kategoriích malá, střední a velká neziskovka. Budou tak inspirací a pozitivním příkladem pro další. Zatímco v hlavních třech kategoriích rozhodují o vítězné organizaci odborníci, ve speciální kategorii Cena veřejnosti 2016 usilují semifinalisté o sympatie veřejnosti. Hlasovat může úplně každý a podpořit tak třeba svoji regionální neziskovou organizaci. Novinkou v této kategorii je podpora od Nadace ČEZ, díky které si vítěz Ceny veřejnosti odnese i finanční odměnu. Pro nás, pořádající NROS, je oceněním čerstvě získaná záštita ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, pana Jiřího Dienstbiera.“
Kdo jsou aktuální držitelé titulu NEZISKOVKA ROKU:
Tamtamy o.p.s. Sociální firma, jejímž cílem je pomáhat lidem handicapovaným na trhu práce, kteří chtějí pracovat a žít aktivním životem. • „Našimi klientkami a klienty jsou nejčastěji lidé s kombinací zdravotního a sociálního hendikepu, tedy ti, kterým osud nezamíchal karty nijak příznivě, ale přesto věří, že i se špatnými kartami se dá hrát poctivá hra a jsou připraveni se na změně situace aktivně podílet.“
Raná péče EDA, o.p.s. Poskytuje odborné služby, podporu a pomoc rodinám, ve kterých vyrůstá dítě se zrakovým či jiným postižením nebo ohrožením vývoje v raném věku. • „Trénujeme zrak a drobnou motoriku. Poradkyně Rané péče EDA pomáhají rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením.“ Sdružení Linka bezpečí Linka bezpečí je největší a nejdéle fungující dětská krizová linka v České republice. Nepřetržitě poskytuje své služby od roku 1994. • „Linka bezpečí umí již dlouhou dobu pomáhat po e-mailu i po chatu, telefonní sluchátko ale stále zůstává tím nejdůležitějším pomocníkem pro poskytování kvalitní a snadno dostupné pomoci dětem s řešením náročných životních situací i každodenních starostí.“
Hlasujte pro tu svoji NEZISKOVKU ROKU! Možnost máte prostřednictvím stránek www.neziskovkaroku.cz od 21. 10. do 21. 11. 2016.
Ocenění NEZISKOVKA ROKU 2016 podporují: Skupina ČEZ (hlavní partner), KPMG Česká republika, Česká spořitelna, Putt PD a Nadace Neziskovky.cz.
Více informací hledejte na www.neziskovkaroku.cz a www.nros.cz .