Hlasujte pro projekty neziskovek na Burze filantropie!

  • 13. 04. 2017
Hlasujte pro projekty neziskovek na Burze filantropie!
Letošní Burza filantropie v okresech Pardubice a Chrudim pokročila do další fáze svého harmonogramu. Právě v těchto dnech můžete hlasovat na webu www.burzafilantropie.cz pro přihlášené projekty neziskových organizací. V každém okrese následně postoupí projekt s nejvíce obdrženými hlasy do „finále“ dané burzy, kde jej bude prezentovat donátorům a žádat o finanční, materiální nebo jinou podporu pro realizaci projektu.

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, z.s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 777 837 950, machova@konep.cz

Hlasujte pro projekty neziskovek na Burze filantropie!

Pardubice – 13. dubna 2017

Letošní Burza filantropie v okresech Pardubice a Chrudim pokročila do další fáze svého harmonogramu. Právě v těchto dnech můžete hlasovat na webu www.burzafilantropie.cz pro přihlášené projekty neziskových organizací. V každém okrese následně postoupí projekt s nejvíce obdrženými hlasy do „finále“ dané burzy, kde jej bude prezentovat donátorům a žádat o finanční, materiální nebo jinou podporu pro realizaci projektu.

Smyslem burzy je spojování světů neziskovek, firem a veřejné správy, zapojena je však do ní prostřednictvím hlasování i veřejnost. „Hlasovat pro přihlášené projekty v okresech Pardubice a Chrudim je možné od 13. dubna do 20. dubna do 12:00. Věříme, že veřejnost této možnosti využije, navštíví náš web www.burzafilantropie.cz, a touto jednoduchou cestou podpoří svou oblíbenou neziskovku nebo projekt, který ji svou prospěšností zaujme nejvíce,“ vyzývá k zapojení do této dobročinné aktivity senátorka Miluše Horská, která je i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

Další projekty neziskovek, které se budou prezentovat na „finále“ Burzy filantropie budou v interním hlasování vybírat také donátoři ze zapojených firem a veřejné správy. Jedním z pravidelných donátorů Burzy filantropie je také Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor: „S novým ročníkem burzy se opět těším na nové a zajímavé projekty neziskových organizací. Neziskovky dokáží velmi dobře identifikovat bolavá místa a problémy regionu a ty poté řeší svými projekty. Pomáhají tak vlastně všem. Prostřednictvím hlasování má proto každý šanci ovlivnit život v našem kraji,“ zamýšlí se radní Pardubického kraje Pavel Šotola.

Samotná Burza filantropie v okrese Pardubice proběhne 7. června. Dva týdny poté, tedy 21. června ji bude následovat burza v okrese Chrudim. I na tato finále je veřejnost srdečně zvána, právě zde totiž může svým potleskem opět vyjádřit přízeň „své“ neziskovce nebo projektu a napovědět tak přítomným donátorům při jejich rozhodování o podpoře.