Fotoplátna na podporu Centra Anabell lze pořizovat ještě do konce týdne, pak půjdou do dražby

  • 07. 10. 2014
Fotoplátna na podporu Centra Anabell lze pořizovat ještě do konce týdne, pak půjdou do dražby
Do konce týdne, tedy do neděle 12. října, jsou v pražské Pizzerii Kmotra vystavena fotoplátna s motivem přírody fotografa Jiřího Částky a zhotovená tiskárnou Tygr Tisk. Lze tak zhlédnout například letecký pohled na zimní cestu na Ještěd, podzimní strom uprostřed pole hrající všemi barvami nebo dvojici racků na moři a další. Fotoplátna jsou stejně tak k vidění na webových stránkách www.pomahejtenadruhou.cz. Koupí fotoplátna lze podpořit Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy.

 

Tisková zpráva

Praha,7. října 2014

 

Do konce týdne, tedy do neděle 12. října, jsou v pražské Pizzerii Kmotra vystavena fotoplátna s motivem přírody fotografa Jiřího Částky a zhotovená tiskárnou Tygr Tisk. Lze tak zhlédnout například letecký pohled na zimní cestu na Ještěd, podzimní strom uprostřed pole hrající všemi barvami nebo dvojici racků na moři a další. Fotoplátna jsou stejně tak k vidění na webových stránkách www.pomahejtenadruhou.cz. Koupí fotoplátna lze podpořit Centrum Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy.

 

Výstava, která odstartovala na začátku září, si klade za cíl připomenout téma poruch příjmu potravy, které je stále tabuizováno, a upozornit na s nimi spojená rizika.

Fotografie byly vybírány také s ohledem na to, aby mohly být hezkým doplňkem do bytu nebo kanceláře a každá má svou symboliku. Například u portrétu krále zvířat stojí „K překonání anorexie či bulimie je potřeba síla lva.“

 

Poruchy příjmu potravy, mentální anorexie a především mentální bulimie, se v České republice podle odborných údajů dotýkají každé dvacáté dospívající dívky a mladé ženy a výrazně tak zasahují do jejich zdraví i osobních životů. Centrum Anabell je jedinou neziskovou organizací u nás, která se této problematice věnuje komplexně, a to již třináctým rokem.

 

Fotoplátna si bylo možné zakoupit, a stále je, za jednotnou cenu a pořadatelé podle poptávky vyráběli nová. Po skončení výstavy v neděli půjdou vystavená fotoplátna do dražby na facebookové stránce Anabell www.facebook.com/centrum.anabell. Každý tak bude mít ještě jednu šanci fotoplátno získat a přispět Centru Anabell zejména na telefonickou krizovou linku, internetové poradenství a nutriční poradenství.

 

Více informací o projektu benefiční výstavy a o tom, jak pomoci lze najít na www.pomahejtenadruhou.cz.