Faces of Bali v kavárně Bílá vrána na podporu lidí s mentálním postižením

  • 25. 09. 2017
Faces of Bali v kavárně Bílá vrána na podporu lidí s mentálním postižením
Výstava unikátních fotografií Natalie A. Rollko bude v sociální kavárně do konce října

Praha 25. září 2017: Kavárna Bílá Vrána (www.kavarnabilavrana.cz), sociální podnik provozovaný POHODA o.p.s, zve na výstavu fotografky Natalie A. Rollko „Faces of Bali“, která bude k vidění v kavárně od 25. září do konce 31. října. Bílá Vrána je sociální podnik, kde pracují lidé s mentálním postižením. Výstava je součástí projektu Momentální scéna, který podporuje právě zaměstnávání lidí s postižením.

 

Faces of Bali

„Všechno má svůj příběh. Výjimkou není ani projekt FACES OF INDONESIA, který se začal rodit začátkem letošního roku v městečku jogínů Ubud na nádherném ostrově Bali. „Mou snahou bylo věrně zachytit příběhy lidí v jejich přirozeném prostředí. Cítila jsem, že pokud chci takové fotografie získat, musím se stát jeho součástí. Nestranným pozorovatelem, zachytávajícím každodennost bez ohledu na to, jaká je. Výsledkem mé snahy je soubor sestavený ze šedesáti fotografií, kterému jsem dala název podle toho, kde vznikly – Faces of Bali,“ uvedla Natalie A. Rollko. „Výstavou bych ráda podpořila pohodovou kavárnu Bílá vrána. Místo, spojující dva světy, které si mezi sebou mají co říct. Místo, kde mají lidé s mentálním hendikepem šanci uplatnit své schopnosti na pracovním trhu a změnit svůj život,“ dodává.

 

#dejsikafe

Zaměstnanci Bílé vrány jsou lidé s mentálním postižením, kterým tato práce přináší možnost zapojit se do profesního života a žít životem, který se podobá životu jejich vrstevníků. Bílá Vrána nabízí také catering pro nejrůznější akce neziskových i komerčních organizací.

 

Natalie A. Rollko

Pochází ze Slovenska, od roku 2002 žije v České republice. Fotografování se začala aktivně věnovat v roce 2014 díky Antonínovi Kratochvílovi a Robertovi Vanovi, se kterým spolupracuje od roku 2009. Zaměřuje se na street foto, dokument, urbex, portrétní a uměleckou fotografii. Je zastáncem „staré školy“. Své nejčastěji černobílé snímky pořizuje za přirozeného světla a v přirozeném prostředí bez jakýchkoliv retuší. Organizuje fotografické výstavy a workshopy. S její tvorbou se můžete seznámit na samostatných nebo kolektivních výstavách doma i v zahraničí. Kromě fotografie působí v oblasti reklamy, marketingu a PR. V roce 2011 založila kreativní studio ASTRONAUTS. Je autorkou a spoluautorkou několika knižních publikací. Redakčně přispívá do časopisů se zaměřením na kulturu, umění, design, architekturu, life style a zdravý životní styl. Natalie od června 2017 aktivně podporuje organizaci Pohoda, o.p.s – provozovatele kavárny Bílá vrána.

 

Co je to POHODA?

POHODA o.p.s. je nezisková organizace, která poskytováním sociálních služeb podporuje normální, důstojný život lidí s postižením. POHODA je zřizovatelem sociálního podniku kavárna Bílá Vrána, Ve Smečkách 5,

Praha 1www.kavarnabilavrana.cz, která zaměstnává lidi s mentálním postižením. Mezi další služby POHODA o.p.s. patří chráněné bydlení, denní stacionář a osobní asistence.