Exkurze projektu Roz(h)led

  • 21. 11. 2014
Exkurze projektu Roz(h)led
Zdemar, Google, Ford Homolka, domov seniorů, veterinární klinika ... mají společný Roz(h)led.

Exkurze mezi čtyřnohými přáteli

V pondělí 3.listopadu se v rámci projektu Roz(h)led uskutečnila další exkurze v Ústeckém kraji. Tentokrát se Míša podívala, jak to chodí na takové veterinární klinice. Zjistila, že majitelé nesvěřují do rukou místních veterinářů pouze své psí či kočičí mazlíčky, ale občas přivedou i exotičtější zvíře, jako je na příklad burunduk nebo různí plazi, nebo s jakými různými problémy sem čtyřnozí přátele nejčastěji dochází. Chtěli bychom velmi poděkovat Veterinární klinice Mi-Vet, s. r. o. za zprostředkování exkurze!
http://www.nadaniadovednosti.cz/aktuality/202-exkurze-mezi-ctyrnohymi-prateli.html

 

Exkurze v domově pro seniory Bukov

Včerejší den jsem trávila v domově důchodců na Bukově v Ústí nad Labem. Bylo to tam moc krásný, představovala jsem si to jinak, byly tam i úžasný lidi. Paní, s kterou jsme si tam povídali, nám odpověděla úplně na všechno. Bylo to prostě super. Byli jsme se kouknout do jedno toho bytu, kde žili manželé Čechovi, byly to úžasný lidi. Byl to moc super den, užila jsem si to a těším se na další setkání.
Sandra, Dětský domov Střekov


Ford Homolka otevřel své dveře účastníkům Roz(h)ledu!

Fiesta, Mondeo nebo Focus? To jsou jen některé z mála vozů, které Honza s Nicolasem mohli v průběhu další ze série exkurzí vidět. Ve středu 5. listopadu jsme měli možnost se s účastníky projektu podívat do autosalonu Ford Homolka v Ústí nad Labem. Kromě prohlídky vozu v showroomu měli kluci možnost dozvědět se více o technických parametrech jednotlivých modelů, prodejních balíčcích či doplňkových službách, které prodejci nabízejí svým zákazníkům. Velmi děkujeme panu Homolkovi za zprostředkování exkurze!
http://www.nadaniadovednosti.cz/aktuality/207-ford-homolka-otevrel-sve-dvere-ucastnikum-roz-h-ledu.html

 

Seminář ,,Jak se chovat při pohovoru"

V pátek 7.11. byl seminář v O2. Po příchodu jsme na recepci dostali kartičky, které hlásali "pracuji zde!", abychom mohli projít k výtahům a jet do osmého patra, kde nás přivítala Nikola Nováková a odvedla do zasedací místnosti.  Nikola nás seznámila s programem, který nám promítala na plátno. Hned na začátku jsme dostali test s tím, že když budeme mít sto procent dostaneme do mobilu nebo tabletu na tři měsíce internet zdarma a ještě termo hrnek a pak to teprve začalo - radili nám jak napsat životopis, kde hledat pracovní příležitosti a jak to chodí dál, když pošlu životopis (co teď, pozvání na pohovor) No, bonbony a baterky létali na všechny strany - házela nám je jako odměnu za aktivitu. U pozvání na pohovor jsme měli ještě video, které radilo, jak se chovat, obléknout, v jakém čase přijít.
A po videu přišla praktická část - Nikola s Markétou měli lístečky s blbostmi a bylo na nich napsáno vážně všechno - od bouře ve sklenici přes něco pod psa a kočkopsa až po slona v porcelánu a na tyhle věci jsme měli minutu mluvit, většina minutu nenaplnila. Jeden ji naplnil a další by klidně žvanil blbiny celý seminář, ale to by jsme si moc neužili, že? A pak přišla na řadu Markéta Vencourková - zadala nám další téma - unesli nás mimozemšťani a vysadili nás na úplně jiné zemi a my jsme si měli postavit město (hra v týmu). Výherci dostali pytel pytlíčků bonbonů a se všemi se rozdělili. Potom se losovali výherci internetu a termo hrnku. Ceny se rozdaly, pěkně jsme se rozloučili a mohli jsme jít.
Rebeca Byšková
http://www.nadaniadovednosti.cz/aktuality/209-seminar-jak-se-chovat-pri-pohovoru.html

 

Exkurze v Googlu

Ve středu 12. listopadu jsme nakoukli do světa velkého Googlu. Opravdu, měli jsme tu možnost podívat se do úžasného sídla společnosti Google Czech Republic s. r. o. v Praze a dozvědět se spoustu zajímavých informací z historie i současnosti této mezinárodní firmy.  Téměř dvě hodiny jsme strávili v relax zóně spojené s hernou, kam si chodí zaměstnanci společnosti odpočinout a načerpat energii ke skvělým výkonům. Kromě velice cenných rad o tom, jak se bezpečně chovat na internetu, jsme se také naučili spravovat Google Adwords. Po prohlídce celého sídla jsme se rozloučili a vydali zpět do svých domovů. Návštěva v Googlu pro nás byla velice zajímavá a všem se nesmírně líbila. Děkujeme celému týmu společnosti Google Czech Republic s. r. o. a těšíme se na naši další návštěvu.
http://www.nadaniadovednosti.cz/aktuality/213-exkurze-v-googlu.html

 

Exkurze ve firmě Twisto payments a. s.

Z velkého světa korporátu k menším startupovým projektům - takový skok jsme zažili v pátek 14. listopadu, kdy jsme se podívali do firmy Twisto payments a. s. Mohli jsme tak zjistit, jaké jsou výhody a nevýhody těchto dvou protikladů. V zákulisí mladé firmy Twisto payments a.s. jsme měli možnost poznat, jak to funguje, když rozjíždíte úplně novou věc a jaké to je, když máte skvělý nápad a chcete ho zrealizovat. Věřím, že to byla pro všechny skvělá zkušenost. Děkujeme týmu Twisto payments a. s. za jejich otevřenost a držíme jim palce při cestě za splněním jejich snu!

 

Seminář ,,Jaký si to uděláš, takový to máš"

Tak, a máme za sebou další seminář! Nyní dokonce desetihodinový a probíhal dva předchozí víkendy v Ústí i v Praze. Svůj čas, zkušenosti, rady, inspiraci a motivaci nám předala zkušená lektorka Soňa Dóžová, naše dobrovolnice. Seminář nastartovala svým životním příběhem a na něm nám demonstrovala, že jaké si to člověk udělá, takové to má. Proto seminář nese takový název. Dětem se seminář nesmírně líbil a hodnotily ho velice kladně a přínosně. Uvědomily si důležitost každého z nás ve svém životě a při tvorbě své budoucnosti. Dozvěděly se spoustu rad a tipů jak se chovat v krizových situacích, jak se snáze rozhodnout a jak nad vším přemýšlet s klidem a rozvahou. Věříme, že si spoustu cenných rad účastníci vybaví při klikaté cestě do "světa dospělých" a pomohou jim při tvorbě svého vlastního, samostatného a plnohodnotného života. Mockrát děkujeme Soně za její pozitivní přístup, energii a čas, který do účastníků projektu Roz(h)led vložila, a už se těšíme na další spolupráci!

Exkurze v Autobazaru Plus

Ve čtvrtek 13. listopadu kluci z dětského domova Střekov měli možnost navštívit již druhý autobazar a autoservis v jednom, a to Autobazar Plus. Celá exkurze odstartovala prohlídkou venkovního areálu, odkud se přesunuli do vnitřních prostor, kde měli možnost nahlédnout pod pokličku – tedy vlastně pod kapotu – aut, která právě čekala na opravu. Z exkurze si kluci odnesli i malý dárek. Mockrát děkujeme Autobazaru Plus za umožnění exkurze i za dárečky pro kluky.

Exkurze v logistickém centru Zdemar

A pokračujeme v krasojízdě. Čtvrtek se pomalu přelil v pátek a v odpoledních hodinách navštívila Nikola logistické středisko Zdemar. Během exkurze se Niky seznámila s chodem společnosti, prohlédla si sklady a dozvěděla se, jaká je cesta zásilky od zadání přepravy až po její expedici. Ve venkovních prostorách střediska Nikola mohla vidět, jak se váží takový kamion, a že to vlastně není vůbec jednoduché dostat takového obra na váhu. Niky si odnesla cenné informace, které se jí budou hodit nejen při jejím studiu na operátorku skladu.
Tímto děkujeme za vstřícnost a ochotu celému týmu společnosti Zdemar Ústí nad Labem s.r.o. http://www.zdemar.cz/cs/

 

Více o projekt zde: nadaniadovednosti.cz/rozhled.html