Dražba nejlepších hráčů a hráček plážového volejbalu se blíží

  • 16. 11. 2015
Dražba nejlepších hráčů a hráček plážového volejbalu se blíží
Už se to blíží! Čtvrtý benefiční turnaj plážového volejbalisty Martina Tichého s názvem Vyber si, vydraž si, zahraj si! je na spadnutí. Dražba vypukne v sobotu 21. listopadu v 19 hodin v Music Clubu Theatro v Karlíně, následuje nedělní turnaj od 9 hodin v Beachklubu Pankrác.

TISKOVÁ ZPRÁVA     Praha, 13. listopadu 2015

Dražba nejlepších hráčů a hráček plážového volejbalu se blíží, zazpívají modelka Eliška Bučková i Karolína Přibylová ze SuperStar

Už se to blíží! Čtvrtý benefiční turnaj plážového volejbalisty Martina Tichého s názvem Vyber si, vydraž si, zahraj si! je na spadnutí. Dražba vypukne v sobotu 21. listopadu v 19 hodin v Music Clubu Theatro v Karlíně, následuje nedělní turnaj od 9 hodin v Beachklubu Pankrác.
Jde o jedinečnou příležitost, kdy si amatérští hráči mohou vydražit a zahrát si po boku někoho z české beachvolejbalové špičky, zároveň podpoří dobrou věc. Letos si výtěžek rozdělí Centrum Anabell, které již 13 let úspěšně pomáhá osobám s poruchami příjmu potravy, a Acorus, který poskytuje pomoc osobám ohroženým domácím násilím a provozuje azylový dům. Během tří předchozích ročníků turnaje se podařilo vybrat více než půl milionu korun.
Na sobotním dražebním večeru se to bude zvučnými jmény jen hemžit. Nehrající patronkou turnaje se stala Kristýna Kolocová, které rekonvalescence po operaci ramene znemožňuje na písek nastoupit. Loni za hru s Kiki v turnaji smíšených párů zájemce zaplatil 36 tisíc korun, letos Kristýna Kolocová nabídne alespoň svůj dres z Mistrovství světa 2015. „Je mi líto, že se za mě tím pádem nevydraží tolik peněz a nepřispěju tak do dražby takovým podílem jako vloni,“ říká olympionička Kristýna Kolocová.
Návštěvníci se rovněž mohou těšit na Českou Miss 2008 a modelku Elišku Bučkovou, která se v letošním roce stala patronkou Centra Anabell a na akci se objeví coby zpěvačka. Zdatně sekundovat jí bude teprve sedmnáctiletá Karolína Přibylová, semifinalistka letošního ročníku pěvecké soutěže SuperStar, která se do pamětí televizních diváků vryla jako pizzařka.
Večerem, který bude probíhat stylem klasické aukce, provedou moderátorka Radia City Iva Lecká a volejbalový guru Saša Mráz.
Benefiční turnaj v plážovém volejbale s názvem Vyber si, vydraž si, zahraj si! vymyslel před čtyřmi lety dvojnásobný mistr republiky v plážovém volejbale Martin Tichý. „Vrcholoví sportovci mají pozornost, a je dobré ji přesunout na projekty, které jsou upozaděny, přetavit ji v dobrou věc. Navíc lidé si mají pomáhat,“ říká Martin Tichý.
Ani on tradičně na dražebním lístku nechybí. Vedle něj figurují úřadující mistryně republiky a olympionička Hana Skalníková (rozená Klapalová), olympionik Petr Beneš, nadějný junior Ondřej Perušič, Martina Bonnerová, spoluhráč Tichého Jindřich Weiss, aktuální vicemistr republiky Jan Dumek, úspěšné duo Šárka Nakládalová – Eliška Gálová, vůbec poprvé mlada dvojice Diana Žolnerčíková – Martina Jakubšová a již poněkolikáté Michal Studničný.
Zájemci si mohou svého favorita z české špičky vydražit v aukci, která probíhá klasická přihazováním v sobotu 21. listopadu od 19 hodin v Music Clubu Theatro v Karlíně. Muži draží ženy a naopak, jde o oblíbený formát smíšených dvojic. Páry se utkají druhý den v turnaji na písku Beachklubu Pankrác. Do turnaje se ovšem mohou přihlásit také čistě amatérské dvojice bez toho, aniž by se přímo účastnily dražby, ty zaplatí prosté startovné. Součástí aukčního večera bude tombola plná beachvolejbalových dresů z vrcholných tuzemských i světových štací.
Pro každého účastníka je díky podpoře společnosti Quo připraveno speciální turnajové triko a turnajový raut z Pizzerie Kmotra. Hlavní cenou v atraktivně obsazeném turnaji jsou dvě letenky balonem od firmy Hoši v koši. Více informací včetně návodu, jak se přihlásit, je na www.beneficniturnaj.cz.